„cu mult drag, pentru cine are nevoie”

A fost odata ca niciodata in America o idee devenita curent social care a facut inconjurul lumii: mai multe persoane au lasat in locuri publice mici cadouri cu scopul de a produce cuiva o mica bucurie. Cadourile simbolice, cateva bomboane sau fructe, o ciocolata sau un tricou insotite de un biletel: „Cu mult drag, pentru cine are nevoie”.„cu mult drag, pentru cine are nevoie”

Ideea americanilor de a produce un zambet prin lasarea de mici cadouri in comunitate, ca de pilda maruntis in cabina telefonului pubic, o umbrela in statia de autobuz pe timp de ploaie sau cafeaua platita in avans pentru urmatorul client,  i-a inspirat pe cativa timisoreni si de cateva luni incearca sa aduca un strop de bucurie in viata concitadinilor. Astfel, cateva persoane care si-au pastrat anonimatul, dar fac parte din Asociatia LookInside, au inceput din luna noiembrie a anului trecut sa lase in zonele circulate din Timisoara mici cadouri alaturi de mesajul: „Cu mult drag pentru oricine are nevoie”, insotit de un post–scriptum: „Ajuta si tu pe cineva fara sa ceri nimic in schimb”.

Mesajul tinerilor, membri ai Asociatiei LookInside, postat pe pagina de Facebook, este: „Ne-am gandit sa dam drumul unei roti a binelui in Timisoara. Proiectul nostru e simplu si din suflet. Luati o esarfa, o carte, un borcan de gem, o perna, orice, absolut orice aveti si doriti sa dati mai departe, scrie-ti un bilet: „ Din suflet, pentru oricine are nevoie.. Cu drag,…un OM ! PS: ajuta si tu pe cineva fara sa ceri nimic in schimb”.

In Sibiu, curentul social de a produce o bucurie in inima cuiva, printr-un gest mic, dintr-un suflet mare, a fost imbratisat de Ada Milea, o tanara de 33 de ani, director la o firma locala: „Mereu m-am considerat un om bun. Am ajutat si ajut in continuare,  dau cam tot ce mi se cere! Am pregatit doua pungulite, una cu ciocolata de vreo 4 feluri, si una cu doua lacuri de unghii si 3 bomboane cu cafea . Le-am aranjat, le-am pus fundite si biletele si le-am lasat in Sibiu. Unul in Turnisor, pe pervazul unui restaurant inchis si celalalt mai departe, pe o teava de gaz. Cand m-am intors, cel de pe pervaz nu mai era.

N-am cunoscut sentimentul acesta niciodata. Mereu am primit o imbratisare, o urare, un „MULTUMESC” pentru ceea ce am oferit. Si eram obisnuita cu asta. Acum a fost diferit, dar atat de placut incat nu se poate descrie in cuvinte …E o senzatie unica, e ceva fantastic … sa faci o bucurie unui om pe care nu il cunosti si care nu te cunoaste. Sa daruiesti un zambet, o raza de fericire unui strain …”

O luma mai umana, o lume mai buna, o lume cu mai multa bucurie! Sta in puterea fiecaruia sa schimbe ceva in imediata apropiere a sa, in comunitatea in care traieste, daruind un zambet, o vorba buna, un mic cadou, fara sa astepte nimic in schimb!


Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Bravo Ada,oamenii ca tine sunt pe cale de disparietie :-)…din pacate.Ma consider o persoana norocoasa deoarece ma numesti „prietena mea”.Sa nu te schimbi niciodata!

  2. In clipa asta, ma simt binecuvantata de Dumnezeu … pentru ca am sufletul deschis, si prieteni care sa-mi aminteasca asta mereu. Le multumesc celor care au imprastiat articolul meu si sper ca in curand, ziarele din Sibiu sa scrie despre toti OAMENII minunati care fac daruri, fara sa ceara nimic in schimb … Multumesc Timisoara, multumesc LookInside …