două filme programate pentru azi la cinemateca tiff şi la studioul astra film

Cinematecii TIFF continuă joi, 16 februarie, de la 20:00, la Teatrul Gong din Sibiu, cu un film românesc de excepţie: Legături bolnăvicioase, în regia lui Tudor Giurgiu. două filme programate pentru azi la cinemateca tiff şi la studioul astra film

Iubirea lasă urme. Scenariul filmului are la bază romanul omonim al scriitoarei Cecilia Ştefănescu, care este şi co-scenaristă, alături de Răzvan Rădulescu. “Legături bolnăvicioase” tratează un subiect incitant, o poveste de dragoste neobişnuită, situată în lumea unor tineri ‘debusolaţi’, care trăiesc sentimente contradictorii. Ei încep să exploreze misterele dragostei şi învaţă să suporte rănile provocate de iubire.

Cinematecii TIFF Sibiu se desfăşoară în perioada 26 ianuarie – 29 martie, la Librăria Humanitas şi Teatrul Gong.

Biletul de intrare la proiecţii este de 5 lei.

CINEMATECA ASTRA FILM vă invită la o „Călătorie dus-întors”

Sala Studio, Piaţa Huet nr.12, Sibiu/ 16 februarie, ora 18.00

CĂLĂTORIE DUS-ÎNTORS/ONE WAY ROUND TRIP

Mirel Bran, Jonas Mercier/ Germania/2010/90 min

În fiecare an, Franţa expulzează cam 10.000 de romi veniţi din România. Familia Duduveica a fost trimisă acasă după ce locuise la Boulogne-sur-Mer, în nordul Franţei, timp de trei ani. În acest răstimp, părinţii au fost în căutare de lucru, iar cei doi copii de 12 şi 15 ani fuseseră înregistraţi oficial de către autorităţi şi mergeau la scoală. Întorşi în satul sărăcăcios din România, visul lor era să revină în Franţa. După multe aventuri, călătoria lor se sfârşeşte pe Riviera franceză, unde reuşesc să găsească adăpost şi să-şi trimită copiii la şcoală. Deşi trăiesc în continuare sub ameninţarea politicii guvernului francez îndreptate împotriva romilor, familia Duduveica a câştigat bătălia pentru moment.

 

Ultima oră

Comentariul meu