flanco anunţă oficial că va mai deschide un magazin în acest an la sibiu

Retailerul a anunţat de asemenea că estimează un profit operaţional de 4,7 mil. euro, în creştere de la 3,5 mil. euro în 2011. Violeta Luca nu oferă date despre nivelul pro­fi­tu­lui operaţional în 2010, însă spune că a fost foarte mic. Avansul atât al vânzărilor, cât şi al pro­fi­tu­lui se va datora, în parte, deschiderii de noi unităţi.flanco anunţă oficial că va mai deschide un magazin în acest an la sibiu

“Pentru moment avem sigure cinci deschi­deri pentru 2012, în oraşe precum Sibiu şi Cluj. Pri­mul magazin din acest an l-am deschis deja la Bis­triţa.”

Costul de amenajare al unui magazin variază între 200 şi 500 de euro pe metru pătrat. Suma totală a investiţiilor planificate de Flanco în acest an se ridică la 3,5 mil. euro. Banii vor fi folosiţi pen­tru des­chideri şi pentru remodelarea unor maga­zine mai vechi.

Noile deschideri vor fi compensate de închi­derea unor unităţi în oraşe precum Sinaia. Recent a fost închis şi un magazin Flanco din Bucureşti.

“Închidem magazine dacă au o suprafaţă prea mică, dacă au o poziţie nepotrivită sau dacă indi­ca­torii de vânzări şi profit nu sunt satisfăcători.”

Suprafaţa medie a unui magazin Flanco este de 700 de metri pătraţi, însă poate varia cu 200 mp în funcţie de spaţiu şi oportunităţi. Mai mult, maga­zi­nele sunt aşteptate să ajungă pe profit în şase luni, însă în funcţie de importanţa strategică a acestora se poate aştepta şi un an de zile până să se stabi­lească închiderea unei unităţi.

În 2011 retailerul a închis şapte magazine, în special din cauza poziţiei sau a suprafeţei prea mici. Tot anul trecut compania a deschis 14 magazine şi are în prezent 77 de unităţi. Sursa: zf.ro.

 

Ultima oră

Comentariul meu