campionatul național de slopestyle - cele mai bune trick-uri la arena platoș
Arena Platoș Freestyle Open. FOTO: Sebastian MARCOVICI

Snowboarderi din București, Miercurea Ciuc, Baia Mare, Târgu Mureș și Sibiu s-au întrecut pe Arena Platoș, în prima etapă a Campionatului Național de Slopestyle – Freestyle Open. Campionatul este organizat de Asociația Practicanților de Snowboard din România și este primul campionat de acest gen din România.

Organizat în fun-parkul Arena Platoș, concursul s-a dovedit unul mai mult decât spectaculos, pe undeva normal având în vedere că la start s-au aliniat cei mai buni 30 de freestyleri din țară. Kinda Geza, cel mai bun snowboarder al momentului și singurul român ce are șanse să participe la Jocurile Olimpice din 2014 la această disciplină a dat tot ce a putut pentru a câștiga această primă etapă de campionat național.

Încă de la încălzire, concurenții au arătat unele dintre cele mai spectaculoase trick-uri. Însă, pe unii dintre ei asta i-a costat. Doi concurenți au fost nevoiți să abandoneze, sibianul Ștefan Mirescu, din cauza unei accidentări mai vechi și Zsolt Okos care și-a rupt placa după o săritură spectaculoasă.

Cea mai disputată clasă, după cum era și așteptat a fost cea de snowboard adulți. Kinda Geza a pornit ca mare favorit, fiind cel mai în formă snowboarder român al momentului. Însă backflip-urile lui Daniel “Alifie” Teodorescu păreau să incline balanța în favoarea sa. Geza a făcut însă o ultimă tură decisivă, aproape de perfecțiune și a câștigat fără emoții această primă etapă de campionat național.

Și la clasa Grom snowboard competiția a fost acerbă. Mihnea Groseanu și Santiago Freinademetz au luptat umăr la umăr până în ultimul tur al competiției pentru a-și adjudeca locul I. Juriul a deliberat îndelung, reanalizând prestațiile celor doi tineri snowboarderi și a decis să le acorde locul I la egalitate.

“Mă bucur că tinerii snowboarderi români au acceptat provocarea unui asemenea campionat național și că au venit sute de kilometri pentru a participa la Arena Platoș Freestyle Open prima etapă a Campionatului Național de Slopestyle. Am încredere că acest sport se va dezvolta puternic în următorii ani pentru că tinerii sunt din ce în ce mai atrași de spectaculozitatea și adrenalina pe care ți-o oferă freestyle-ul”, a declarat Martin Freinademetz, organizatorul concursului.

Concurenții au fost împărțiți în trei grupe de vârstă, Grom – copii până în 14 ani, Rookies – între 14 și 18 ani și Adults – peste 18 ani.

•    Cel mai tânăr concurent: Matteo Spagli (9 ani) – Grom snowboard
•    Cel mai vârstnic concurent: Florin Mirescu (54 ani) – Adults ski

Campionatul Național de Slopestyle este organizat conform normelor TTR și punctat conform acestui clasament. Următoarea etapă va avea loc în Harghita Mădăraș iar campionul național va fi desemnat în ultima etapă, la Cavnic. Ocupantul primului loc în fiecare etapă primește 25 de puncte, locul 2 – 20 locul 3 – 15 puncte, locul 4 – 10 puncte, restul de 6 concurenți urmând să primească sub 10 puncte.

Clasament Arena Platoș Freestyle Open

Clasa Grom ski băieți:
Locul I: Septimiu Lupean
Locul II: Andrei Lupean

Clasa Grom snowboard băieți
Locul I: Santiago Freinademetz / Mihnea Groșeanu
Locul II: Tudor Pascu

Clasa Grom ski fete:
Locul I: Tara Freinademetz

Clasa Rookie ski băieți:
Locul I: Paul Găvozdea

Clasa Rookie snowboard băieți:
Locul I: Vlad Cirică
Locul II: Vlad Răhăian
Locul III: Nicolae Nan

Clasa Adults ski bărbați:
Locul I: Paul Alexandru Les
Locul II: Gheorghe Avram
Locul III: Bando Virginas

Clasa Adults snowboard bărbați:
Locul I: Geza Kinda
Locul II: Adolf Mihail
Locul III: Daniel Teodorescu

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii