peste 2 milioane de lei pentru investiţii în şcoli şi grădiniţe la sibiu. vezi unde!

peste 2 milioane de lei pentru investiţii în şcoli şi grădiniţe la sibiu. vezi unde!Municipalitatea va continua şi în anul 2012 investiţiile la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Astfel, de la bugetul local s-a alocat suma de 2.200.000 lei necesară pentru continuarea unor lucrări începute în anul 2011 sau pentru începerea unor noi investiţii sau lucrări de reparaţii.

„Sistemul de învăţământ este într-o continuă dinamică atât în ceea ce priveşte legislaţia, cât şi în ceea ce priveşte numărul de elevi. De aceea am hotărât să alocăm şi în acest an o sumă importantă pentru modernizarea unităţilor şcolare şi preşcolare pentru a ţine pasul cu toate aceste modificări ale sistemului educaţional.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Cele mai importante investiţii pentru acest an se vor realiza la Grădiniţa nr. 43 unde se va reamenaja blocul alimentar şi se vor executa lucrări de amenajare a sistemului de drenaj (350.000 lei) şi la Grădiniţa nr. 42 unde, de asemenea va fi reamenajat blocul alimentar şi se vor înlocui ţevile de utilităţi din subsol pentru o mai bună funcţionalitate (300.000 lei). Pentru refacerea instalaţiilor termice la Şcoala nr. 1, la Grădiniţa Fraţii Grimm şi la Liceul C. Noica s-a prevăzut suma de 600.000 lei, iar pentru lucrări de înlocuire a sistemului de încălzire al Şcolii I. L. Caragiale a fost prevăzută suma de 200.000 lei.

Unele din unităţile de învăţământ au nevoie în acest an de reparaţii capitale, în acest sens fiind prevăzută suma de 280.000 lei necesară înlocuirii tâmplăriei la Şcoala nr. 21, la Şcoala Radu Selejan şi la Grădiniţele nr. 42 şi 43.

Lista de investiţii mai cuprinde de asemenea, sume alocate pentru cheltuieli de proiectare necesare elaborării studiilor de fezabilitate. Valoarea acestora este de 65.000 lei.

Tot în cursul acestui an, vor fi achiziţionate mai multor echipamente necesare îmbunătăţirii activităţii din şcoli şi grădiniţe. Astfel, se are în vedere dotarea Grădiniţelor 42 şi 43 cu maşini de gătit, hote de bucătărie, cuptoare electrice şi alte obiecte necesare. Şcolile Regina Maria şi I. L. Caragiale vor primi centrale termice noi.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu