fetiță de șapte ani pusă la cerșit în anglia de o familie de români
Foto arhivă
fetiță de șapte ani pusă la cerșit în anglia de o familie de români
Foto arhivă

O fetiţă româncă în vârstă de şapte ani este eroina tabloidelor britanice după ce a fost salvată din mâinile unei familii de români, care au obligat-o să cerşească, transformând-o într-o sclavă, potrivit scrie publicaţiei Daily Mail.

Cazul fetiţei a ajuns în instanţă, juraţii aflând cum copila a fost adusă din România în Marea Britanie pentru că mama ei a crezut că va avea parte de o viaţă mai bună în această ţară. Însă doi români – Aurel Zlate (în vârstă de 46 de ani) şi soţia lui Alexandra Oaie (43 de ani), acuzaţi de aducerea fetiţei în mod ilegal în Marea Britanie, au pus-o să aibă grijă de copiii lor, să presteze munci casnice şi să cerşească.

Potrivit Daily Mail, fetiţa a fost supranumită Cenuşăreasa de un român în vârstă de 53 de ani care susţine că a fost sechestrat şi el de aceeaşi familie şi supus sclaviei. Bărbatul a reuşit să fugă, alertând autorităţile britanice, care au salvat fetiţa.

Familia este acuzată că a forţat-o pe fetiţă să desfăşoare activităţi casnice, lăsând-o să doarmă pe podea şi trimiţând-o la cerşit iarna fără haine groase.

„Fetiţei i s-a refuzat dreptul la copilărie, a fost forţată să muncească”, a argumentat procurorul Riel Karmy-Jones. „Era obligată să facă curat în casă, să le schimbe scutecele copiilor familiei, nu a fost dată la şcoală şi nu a avut acces la asistenţă medicală. Nu avea pat, dormea pe podea”, acuză procurorul.

 

Ultima oră

Comentariul meu