video primăria a depus proiectul noului viaduct kogălniceanu – calea şurii mici

video primăria a depus proiectul noului viaduct kogălniceanu – calea şurii miciUn nou proiect din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a fost depus de Primăria Sibiu la ADR Centru în data de 30 ianuarie 2012. Proiectul se referă la construirea unui nou viaduct care face legătura între strada Mihail Kogălniceanu şi Calea Şurii Mici.

Proiectul a fost depus pentru obţinerea de fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor poli urbani de creştere, domeniul de intervenţie 1.1, Planuri integrate de dezvoltare urbană, subdomeniul: Poli de dezvoltare urbană.

Valoarea totală a proiectului este de 37.968.544,96 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de municipalitate este de 37.209.174,06 lei, contribuţia proprie a beneficiarului fiind de 759.370,90 lei.

Lucrările de amenajare a acestui nou viaduct prevăd realizarea unui pasaj superior peste linia de cale ferată între străzile Mihail Kogălniceanu şi Calea Şurii Mici, cu o lungime de 400 de metri. Viaductul va avea două benzi de circulaţie şi trotuare, iar pentru accesul pietonilor se vor realiza scări de acces pe partea dinspre Gara Turnişor. Proiectul include de asemenea amenajarea de piste de biciclete construite pe un sens de circulaţie al podului, iar sub viaduct se vor amenaja locuri de parcare.

Acesta este al cincilea proiect depus din cele opt incluse în PIDU. Proiectele de reabilitare a străzii Faurului, Turnului şi Piaţeta Târgul Peştelui precum şi renovarea centrului pentru copii cu handicap de pe Aleea Streiu au obţinut deja finanţarea, contractele fiind semnate anul trecut. Pentru încă două proiecte, ce prevăd reabilitarea străzilor 9 Mai şi respectiv Ocnei, aşteptăm semnarea contractelor.

“Anul acesta vom depune şi ultimele două proiecte din cadrul PIDU: unul prevede amenajarea zonei centrale a cartierului Ţiglari, iar celălalt se referă la crearea unui sistem de management al traficului din municipiul Sibiu” a declarat primarul Klaus Iohannis.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu