răspunsul spitalului de pediatrie la scrisoarea mămicilor sibience: „acuzaţii nefondate”

răspunsul spitalului de pediatrie la scrisoarea mămicilor sibience: „acuzaţii nefondate”Comitetul Director al spitalului de pediatrie din Sibiu a analizat plângerea depusă printr-o scrisoare publică de mai multe mămici din Sibiu şi concluzia trasă este că „înternarile apartinatorilor copiilor bolnavi au respectat intocmai posibilitatile spitalului”.

Comitetul Director, in sedinta comuna cu Consiliul Medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, a analizat „cu intelegere si simt de raspundere petitia justificata prin care un grup de apartinatori (mame din Sibiu) solicita internarea tuturor mamelor ca insotitoare a copiilor bolnavi internati in spital.”

Concluziile trase nu sunt probabil deloc unele care să fie pe placul mămicilor.

Iată ce spun cei de la Spitalul de Pediatrie:

„Internarile apartinatorilor copiilor bolnavi au respectat intocmai posibilitatile spitalului si mai cu seama reglementarile actuale privind circuitele specifice de spital, normativele sanitare in vigoare, precum si aprobarile Ministerului Sanatatii cu privire la aceste aspecte.

In cursul anului 2011 din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9117 copii bolnavi si 2680 mame insotitoare, din care 718 au beneficiat de conditii hoteliere peste standardul prevazut de lege.

Spitalul s-a preocupat si se preocupa in permanenta de asigurarea tuturor conditiilor pentru copiii bolnavi internati, inclusiv de spatiile de cazare pentru apartinatori.

Cu sprijinul administratiei locale in ultimii ani, inclusiv in cursul acestui an, au fost si sunt aprobate si finantate investitii pentru extinderea de spatii care au in vedere si suplimentarea numarului de paturi pentru apartinatori.

Spitalul, pe termen scurt, studiaza si posibilitatea suplimentarii cu paturi destinate apartinatorilor in conditiile spatiilor existente in acest moment, este adevarat cu augumentarea riscurilor de infectii interioare de spital si contravenind reglementarilor in vigoare, daca Directia de Sanatate Publica Sibiu si Ministerul Sanatatii vor aproba aceasta masura”, se arată în răspunsul dat mămicilor.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Confirm si eu ca mamele daca vor sa stea internate in spital,trebuie sa plateasca. Si eu am fost cu fetita si trebuia sa platesc nu mai stiu cat pe zi..daca le-am spus ca fetita nu va dormi noaptea fara mine au acceptat..doar nu era sa se trezeasca asistentele sa stea cu ea.
    Si stiu ca mai erau copii din Valcea si alte judete,cu mamele lor si ele plateau internarea.
    Deci conducerea ar trebui sa se informeze mai bine.

  2. Motivul invocat, cel cu augmentarea riscurilor de infectii, este cel putin ridicol, dacă nu aiuristic. Asistentele si medicii nu vin din afara spitalului, zilnic? Asa cum se dezinfecteaza ei, se pot dezinfecta si mamicile. De ce nu pomeniti nimic de încălcarea legii drepturilor copilului, chiar nu intelegeti ca situația TREBUIE sa se schimbe?