inedit în hotelul de gheaţă de la bâlea lac este mai cald decât în sibiu, în cursul nopţii

inedit în hotelul de gheaţă de la bâlea lac este mai cald decât în sibiu, în cursul nopţiiNopţile petrecute de câţiva turişti în această perioadă în camerele Hotelului de Gheaţă aflat în Munţii Făgăraşului, la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), au fost mai călduroase decât cele din municipiul Sibiu, diferenţa de temperatură fiind de cel puţin cinci grade, conform meteorologilor de la Centrul meteorologic Transilvania Sud, conform agerpres.ro.

Dacă în judeţul Sibiu, temperatura minimă, până pe 3 februarie, în cursul nopţii, este prognozată chiar şi la minus 27 de grade, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, miercuri noapte, termometrele vor arăta cel mult, minus 18 grade Celsius. Nopţile şi dimineţile din municipiul Sibiu s-au dovedit mult mai geroase decât cele de la mare altitudine, dovadă că 10 turişti, o parte din ei veniţi din Marea Britanie, au preferat să îşi petreacă week-end-ul în camerele îngheţate, dormind pe paturi de gheaţă, înveliţi în saci de dormit şi acoperiţi de pături şi blănuri din animale.

“Sâmbătă şi duminică am avut 10 persoane care au închiriat 5 camere în Hotelul de Gheaţă şi şi-au petrecut fără probleme sejurul. Este vorba şi de turişti români şi de turişti străini. În interiorul camerelor, temperatura mai creşte puţin, dacă sunt persoane înăuntru. Cine vine cu saci de dormit speciali pentru minus 20 de grade poate să doarmă fără probleme în Hotelul de Gheaţă sau în iglu”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Adelina Grigoroiu, directorul de Marketing de la Hotelul de Gheaţă.

O cameră de două locuri costă 300 de lei, pentru o noapte, la singurul hotel de gheaţă din România. Cei care vin aici, se pot bucura de un strat de zăpadă de 131 de centimetri, însă trebuie să schieze cu prudenţă, nefiind pârtii amenajate, în condiţiile în care riscul de avalanşă este foarte mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci. O altă problemă este transportul pe cablu. Înainte de a face rezervare la Hotelul de Gheaţă, turiştii trebuie să se intereseze de starea vremii. Când vântul este puternic, telecabina nu circulă. Pentru a ajunge în această perioadă la Bâlea Lac, singura posibilitate este telecabina iar un drum dus-întors costă 40 de lei, de persoană. AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu