cioabă către sulfina barbu: vă cer în mod public să retrageți proiectul de hotărâre privind acordarea ajutoarelor sociale

cioabă către sulfina barbu: vă cer în mod public să retrageți proiectul de hotărâre privind acordarea ajutoarelor socialeRegele romilor consideră că acest proiect este discriminator şi cere socoteală Guvernului legat de milioane de euro alocate de UE pentru implementarea unor proiecte pentru integrarea romilor.

Florin Cioabă a trimis astăzi o scrisoare dură la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, către Sulfina Barbu.

Scrisoarea lui Cioabă:

Vă adresez această scrisoare deschisă pentru a-mi exprima nemulțumirea față de proiectul de hotărâre privind modalitatea de acordare a ajutoarelor sociale. Consider că acest proiect de hotărâre este total neproductiv, și în loc să vină în sprijinul populației defavorizate, nu face decât să crească gradul de sărăcie a populației din România. Consider că a avea de exemplu un scuter vechi sau 25 de găini în curte, sau 100 de grame de aur, dar nici un alt venit nu reprezintă în nici un caz un semn de prosperitate. Dacă unui om i se taie ajutorul social pe criteriile expuse în proiectul de hotărâre înseamnă că acel om este practic condamnat la sărăcie lucie.
Vreau să fiu bine înțeles. Nu mă refer aici la acei beneficiari de ajutor social care au vile sau mașini, și o situație materială mai mult decât prosperă. Mă refer doar la acei oameni, preponderent de etnie romă, care nu au nici un venit (și nu pentru că nu ar vrea să muncească) și li se ia și acel ajutor social care oricum este foarte mic.
Este de neînțeles cum Guvernul are grijă ca nu cumva cineva să primească ajutor social „nemeritat”, deși este dependent de acest ajutor, dar nu se interesează de scurgerile de milioane de Euro prin diferite proiecte fără nici o finalitate. Consider că este inadmisibil ca în  condițiile în care Uniunea Europeană a alocat milioane de Euro pentru implementarea unor proiecte pentru integrarea romilor, să nu se vadă absolut nimic. Ce s-a făcut cu acești bani, pentru că romii nu au beneficiat de nimic. S-a adoptat recent o nouă strategie pentru romi. Dacă aceasta nu va fi implementată prin consultarea tuturor organizațiilor de romi, ci va fi derulată doar prin intermediul unei singure organizații, așa cum s-a procedat până acum, atunci nu se va schimba nimic în bine.
Consider că acei oameni săraci și care au nevoie de ajutoare sociale nu au beneficiat de nici un ban și de nici un proiect finanțat din fonduri europene.
În tot acest timp însă, executivul încearcă să îi vâneze efectiv pe cei care poate au acasă puțin aur rămas moștenire de la strămoși, tăindu-le orice șansă de a mai ieși din sărăcie.
De trei ani de zile se vorbește de austeritate și de reducerea cheltuielilor bugetare, dar singurii care au resimțit aceste lucruri au fost cei săraci, în vreme ce guvernul a cheltuit enorm pe realizarea unor proiecte total inutile de care vor beneficia eventual tot cei cu o situație materială peste medie. În acest timp, marea parte a populației a ajuns la un nivel de trai aproape insuportabil.
În aceste condiții vă cer în mod public să retrageți proiectul de hotărâre privind acordarea ajutoarelor sociale, și să îl reanalizați astfel încât să răspundă cu adevărat nevoilor populației nevoiașe din România.

Ultima oră

Comentariul meu