Gheorghe Bichicean este noul rector de la Universitatea Româno-Germană din Sibiu

Gheorghe Bichicean este noul rector de la Universitatea Româno-Germană din SibiuÎn data de 30 ianuarie 2012, la Universitatea Româno-Germană din Sibiu s-au desfășurat alegerile pentru funcția de conducere a Universității. Astfel, cadrele didactice titulare în Universitatea Româno-Germană din Sibiu, precum și studenții membri în Consiliile facultăților și ai Senatului și-au exprimat votul pentru alegerea noului rector.

În urma alegerilor validate de Biroul Electoral, noul rector al Universității Româno-Germane din Sibiu pentru următorul mandat de patru ani este prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean, actualul prorector al Universității. Conform procedurii, urmează confirmarea ministrului de resort, apoi numirea prorectorului și selectarea decanilor prin concurs.

Prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean a fost decanul Facultății de Științe Economice și Administrative a Universității (2000-2002), Președinte al Fundației Universitare pentru Integrare Europeană (2002-2005), Prorector al Universității Româno-Germane din Sibiu (2003-2005), iar din anul 2010 și până în prezent a ocupat din nou funcția de prorector al Universității.

Noul rector ales a confirmat că va continua politica și strategia de management a Universității Româno-Germane din Sibiu, astfel încât să existe o coerență în actul didactic și decizional.

Prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean a subliniat, de asemenea, că va avea o strânsă colaborare cu actualul rector în funcțiune, prof.univ.dr. Hortensia Gorski, care nu și-a mai depus candidatura pentru funcția de rector al Universității Româno-Germane din Sibiu, precum și cu Președintele ales al Senatului Universității (funcție nouă în structura universităților), conf.univ.dr. Alexandru Hampu.

Ultima oră

Comentariul meu