workshop internaţional de coregrafie - dansuri tradiţionale la casa de cultură a studenţilor

workshop internaţional de coregrafie - dansuri tradiţionale la casa de cultură a studenţilorCasa de Cultură a Studenţilor Sibiu organizează marţi 31 ianuarie 2012 de la ora 17.00, împreună cu Departamentul Relaţii Internaţionale al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, un workshop internaţional de coregrafie – dansuri tradiţionale, la care participă noii studenţii Erasmus sosiţi la Sibiu.

Celor 25 de studenţi sosiţi din Franţa, Germania, Spania, Italia, Turcia, Cehia, Bulgaria şi Polonia li se oferă posibilitatea de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu de a descoperi unicitatea unei limbi, culturi şi civilizaţii latine. Cursurile intensive de limbi străine Erasmus (EILC) sunt cursuri specializate în limbile mai puţin folosite şi mai puţin predate, organizate în ţările unde aceste limbi sunt folosite ca limbi de predare în instituţiile de învăţământ superior. Programul cursurilor EILC constă în ore intensive de predare şi învăţare a limbii române, prin metode moderne şi interactive, oferind în acelaşi timp participanţilor ocazia de a intra în contact direct cu specificul cultural prin organizarea de seri multiculturale, workshop-uri, excursii, etc.

În acest context Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu vine în întâmpinarea studenţilor EILC prin organizarea săptămânală de acţiuni menite să pună în valoare arta şi cultura atât tradiţională cât şi cea contemporană. Prima acţiune la care sunt invitaţi să participe alături de studenţii EILC şi studenţii români este în primul rând una de Bun Venit, de prezentare a ţării, regiunii şi a centrului universitar.  Cu această ocazie oaspeţii străini au posibilitatea de a învăţa mişcările de bază a dansurilor populare specifice zonei, de a asculta muzică populară şi de a descoperi diversitatea costumelor tradiţionale româneşti.

 

Ultima oră

Comentariul meu