somaţie pentru sibienii care închiriează camere din locuinţe proprietate personală în scop turistic

somaţie pentru sibienii care închiriează camere din locuinţe proprietate personală în scop turisticContribuabilii au obligaţia de a depune la organele fiscale în raza cărora au domiciliul fiscal, până la data de 31 ianuarie 2012 inclusiv,  “Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit” – formular 220, împreună cu “Fişa capacităţii de cazare“.

În conformitate cu prevederile OUG nr.125/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una şi 5 camere inclusiv, datorează un impozit pe venitul stabilit ca normă anuală de venit. La nivelul judeţului Sibiu norma anuală de venit pentru staţiuni turistice de interes local (Bazna, Ocna Sibiului şi Păltiniş) este de 4.000 lei/an/cameră, iar în celelalte localităţi situate pe raza judeţului Sibiu, norma anuală de venit este de 5.000 lei/an/cameră.

Contribuabilii au obligaţia de a depune la organele fiscale în raza cărora au domiciliul fiscal, până la data de 31 ianuarie 2012 inclusiv,  “Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit” – formular 220, împreună cu “Fişa capacităţii de cazare“.

Decizia directorului executiv al DGFP Sibiu nr.2/2012 privind stabilirea normelor de venit pe anul 2012 pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală se poate consulta pe site-ul www.finantesibiu.ro.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la compartimentele de asistenţă contribuabili din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale.

 

Ultima oră

Comentariul meu