cutremur de 6,3 grade pe scara richter în apropiere de coastele statului peru

cutremur de 6,3 grade pe scara richter în apropiere de coastele statului peruUn cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 s-a produs luni dimineaţă în apropiere de coastele din centrul statului Peru, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), autorităţile afirmând că 60 de persoane au fost rănite uşor, suferind contuzii sau fracturi, conform Mediafax.

„Sunt 60 de răniţi în spitalele şi centrele medicale” din regiunea Ica, a declarat pentru postul de radio RPP preşedintele regional Alonso Navarro, după ce a verificat instituţiile medicale locale.

Răniţii au suferit fracturi, contuzii sau tăieturi după ce au căzut sau au fost loviţi de diverse obiecte, dar sunt în afara pericolului, a precizat doctorul Raul Huaman, de la spitalul regional din Ica.

Seismul a provocat pene de electricitate şi în comunicaţii în sectorul Ica, situat la 300 de kilometri de Lima, dar aceste servicii au fost restabilite rapid, potrivit Institutului pentru apărare civilă.

Potrivit presei peruane, care citează mărturii de la faţa locului, mai multe locuinţe construite precar au suferit fisuri.

Potrivit USGS, epicentrul seismului, produs la o adâncime de 39 de kilometri, la ora locală 00.11 (7.11, ora României), a fost localizat la 23 de kilometri sud-est de localitatea Ica.

Institutul de geofizică din Peru (IGP) a anunţat, la rândul său, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 cu epicentrul la 47 de kilometri sud-vest de Ica şi cu hipocentrul la 48 de kilometri adâncime.

IGP nu a emis alertă de tsunami.

Regiunile Pisco şi Ica au fost afectate, în august 2007, de un cutremur cu magnitudinea de 7,9, care s-a soldat cu 500 de morţi şi 200.000 de sinistraţi.

Ultima oră

Comentariul meu