video un asteroid de mărimea unui autobuz a trecut vineri foarte aproape de pământ

video un asteroid de mărimea unui autobuz a trecut vineri foarte aproape de pământUn asteroid de mărimea unui atobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ, au anunţat experţi din cadrul Minor Planet Center, un organism care urmăreşte obiecte din sistemul solar, dând asigurări că nu a fost deloc îngrijorat de posibilitatea unui eventual impact, conform Mediafax.

Asteroidul, cunoscut sub numele 2012 BX34, măsoară între şase şi 19 metri în diametru, a declarat Gareth Williams, directorul asociat al acestui organism cu sediul în Statele Unite.

Obiectul, care a apărut brusc miercuri în câmpul de observaţie al unui telesop din Arizona (sud-vest), s-a apropiat vineri, la ora 15.00 GMT (17, ora României), la 60.000 de kilometri de Terra a precizat Williams, adăugând că o coliziune „a fost evitată cu puţin”.

Agenţia spaţială americană a anunţat joi pe Twitter că asteroidul „va trece fără probleme pe lângă Terra pe 27 ianuarie”.

Gareth Williams a explicat că obiectul a putut fi detectat doar în momentul în care se afla foarte aproape de Pământ, din cauză că este foarte mic. El a apreciat că deşi faptul că obiectul aproape s-a „şters” de Terra a fost o surpriză, acest lucru nu este întru totul neobişnuit.

„Anul trecut am observat aproximativ 30 de obiecte care au trecut prin orbita lunii„, a adăugat expertul.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu