csu sibiu - bc pitesti, 65 - 68: declarații după înfrângere

CSU Sibiu – BCM U Pitesti 65 – 68 (25-24, 14-14, 10-19, 16-11) . Sibienii au pierdut meciul cu Piteștiul, iar una dintre cauzele invocate de antrenorul Cătălin Vulc ar fi oboseala și stresul provocat de blocarea echipei la Giurgiu, din cauza zăpezii.

Redăm în continuare declarațiile celor doi antrenori:

Cătălin Vulc

A fost un meci greu dar ne așteptam să fie așa. Știam că Piteștiul e o echipă de valoare apropiată nouă, știam că dacă nu ne vom concentra suficient de mult vom putea pierde meciul, ceea ce s-a și întâmplat. Problema au fost mingile pierdute, 20 de mingi pierdute e enorm pentru noi. Noi aveam o medie de 11 mingi pierdute pe meci, 20 e aproape dublu. Asta pe lângă faptul că ne-au dominat și la recuperări.
Defensiva a funcționat doar în ultimele cinci minute, de aceste cinci minute sunt mulțumit. Doar atunci am jucat ceea ce știm noi să jucăm, apărare agresivă cu atacuri rapide. Dacă am fi jucat așa tot meciul lucrurile ar fi stat altfel.
Pot spune că m-a surprins apărarea cu doi oameni la Wisseh dar mai mult m-a surprins că nu am fost în stare să jucăm 3 la 3 sau 3 la 2, pentru că am trecut ușor mingea în terenul advers.
Au contat și zilele petrecute în plus la Giurgiu, se simte oboseala fizică, mentală, că nu e totuna să stai acolo stresat și să nu știi când pleci, eu zic că a contat și lucrul acesta.

Tudor Costescu

Sunt foarte mulțumit de rezultat și de disciplina tactică arătată în apărare. Am stabilit niște reguli, ne-am antrenat în mod special, știam că Wisseh e principalul marcator și organizator al lor. Scoțându-l în afară din joc i-am forțat să joace 3 la 3, le-am dat spații multe, am riscat, dar mă bucur că am reușit să câștigăm. Nu a fost un meci plăcut, în ultimele minute am jucat mult la trecerea timpului, de aia au lipsit combinațiile, avem doar 9 assisturi. Însă ne-am revanșat în apărare și la recuperări. A fost un meci de mare luptă. Ei în ultimele cinci minute au făcut un pressing cu care nu ne-au surprins dar căruia nu am putut să îi facem față.
Sunt satisfăcut de munca de echipă. Uros Velickovic vine după o săptămână în care nu s-a antrenat, din această cauză nu l-am forțat foarte mult. E omul pe care mă pot baza și la aruncările de afară și la libere. L-am băgat special ca să marcheze libere, e foarte sigur. A reușit să se achite de sarcina punctuală de a marca două libere în momentul potrivit

Ultima oră

Comentariul meu