video scandal la consilul judeţean sibiu. psd-ul a votat împotriva aprobării bugetului

Consilierii judeţeni ai PSD-ului au votat împotrivă la toate amendmentele din cadrul proiectului de buget pentru că propunerea consilierului Besoiu ca să fie alocaţi acum bani pentru jumătate din cheltuielile cu utilităţile ale Spitalului Judeţean Sibiu, nu a fost pusă în practică.

Consilierii judeţeni au dezbătut preţ de mai bine de o oră problema bugetului pentru anul 2012. Aşa cum era de aşteptat faţă de forma iniţială propusă spre aprobare, au mai venit şi alte propuneri din partea grupurilor de consilieri.

PSD-ul prin vocea lui Adrian Besoiu a cerut ca în proiectul de buget să fie prinse şi fonduri pentru drumurile comunale (2 milioane lei în plus), pentru cumpărarea în sistem leasing a unui aparat RMN pentru Spitalul Judeţean şi pentru acoperirea a jumătate din cheltuielile cu utilităţile la aceeiaşi instituţie.

Directorul spitalului Judeţean Sibiu, Adrian Şanta, a intervenit şi el şi a spus că aparatul RMN nu este o prioritate. “Atâta timp cât pacienţii sunt nevoiţi să vină cu pansamente şi medicamente de acasă, cred că nu acest aparat pe care oricum îl avem în plan ca achiziţie în 2013 din bani de la Ministerul Sănătăţii, este o prioritate”, a spus Şanta, care a admis că acordarea unui ajutor de 2.5 milioane lei din totalul de 5 milioane cât se estimează a fi cheltuit pe ultilităţi în 2012, ar fi excellent pentru spital.

Preşedintele Consilului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a intervenit şi a spus că banii pentru spital ar trebui să fie alocaţi din rezerva bugetară, dar aceasta este prea mică şi nu poate fi cheltuită pentru aşa ceva. “Putem să facem o rectificare de buget la jumătatea anului şi să alocăm aceşti bani pentru utilităţi”, a punctat Bottesch.

În aceste condiţii cei nouă reprezentanţi ai PSD în Consiliul Judeţean Sibiu au luat decizia să voteze împotriva aprobării bugetului.

Chiar şi aşa însă bugetul de aproximativ 360 de milioane lei a fost aprobat cu 24 de voturi pentru şi nouă împotrivă.

Urmăriţi înregistrările video pentru a vedea toate dezbaterile de joi.

Ultima oră

Comentariul meu