a murit actorul emil hossu. artistul s-a născut acum 71 de ani la ocna sibiului

a murit actorul emil hossu. artistul s-a născut acum 71 de ani la ocna sibiuluiActorul Emil Hossu, în vârstă de 71 de ani, a leşinat în timpul pregătirilor pentru reprezentaţia din această seară în piesa „Aniversarea”, de la Teatrul Nottara. Medicii SMURD au încercat timp de 40 de minute să-l resusciteze, după ce l-au găsit în stop cardio-respirator, dar nu au reuşit să îl salveze, conform evz.ro.

În piesa „Aniversarea” juca și soția lui, Catrinel Dumitrescu. Actriția și-a văzut soțul prăbușindu-se pe scenă, în timpul repetițiilor.

Potrivit coordonatorului SMURD, Bogdan Oprița, un echipaj de medici a fost trimis la Teatrul Nottara în jurul orei 18:30, prima informație fiind că actorul a leșinat pe scenă. Actorul a fost resuscitat timp de 40 de minute, însă manevrele medicilor n-au dat nici un rezultate. Emil Hossu a murit la ora 19:13. Spectatorii care au venit să-l vadă pe scenă, alături de soţia lui, Catrinel Dumitrescu, i-au aprins lumânări în foaier şi i-au transmis un gând bun.

Dan Bordeianu urma să joace şi el în „Aniversarea”. El povesteşte că lui Emil Hossu i s-a făcut rău deodată şi a căzut.

Actriţa Camelia Zorlescu a declarat, pentru EVZ, că Hossu era afectat de evenimentele care s-au petrecut în ultimele două săptămâni în Bucureşti, actorul participând şi el la protestele din stradă.

  • „Mi-a picat atât de prost această veste. Era un actor de nădejde, uluitor atât în teatru, cât și în televiziune”, a spus și Eugen Cristea.
  • „Nu pot să cred că nu mai este în viață. Sunt șocată. Era un om disciplinat”, a spus actrița Rodica Popescu Bitănescu.

Emil Hossu avea 71 de ani. S-a născut pe 24 noiembrie 1941, la Ocna Sibiului. Spunea despre el că e „maramureșean după mamă, sălăjean după tată”, dar stă de foarte multă vreme în București.

În februarie 2011, actorul Emil Hossu a fost lovit de o mașină, în timp ce încerca să traverseze strada pe o trecere de pietoni. Hossu a fost actor la Teatrul Nottara și a jucat în filmele „Toamna bobocilor”, „Cel mai iubit dintre pământeni” sau „Secretul lui Bachus”.

BIOGRAFIE

Emil Hossu a copilǎrit în Maramureş, a urmat Liceul Cantemir din Bucuresti. Spre actorie a fost îndrumat de sfaturile profesorului de română, Constantin Manolescu, de la liceul Cantemir. Acesta afirma : „Îi port un respect nostalgic permanent. Mi-a dat să joc moş Tănase din Răzvan si Vidra si, probabil, impresionat de compoziţia mea, a spus:« Milule, trebuie sǎ faci teatru»”.
În acel moment s-a deschis dorinţa de a afla tot mai multe despre această lume si pentru că nu avea „origine sǎnǎtoasǎ”, Emil Hossu a reuşit să intre la ATF abia din a treia încercare.

Emil Hossu este un actor care a marcat multe generaţii. Cu un simţ al umorului fin şi cu o modestie rară, el ridică şi astăzi spectatorii la teatru în picioare. Primele sale roluri retribuite au fost la teatrul radiofonic. A jucat mult în film, dar a avut si în teatru roluri importante.

După ce Transilvania de Nord a fost cedată Ungariei, familia Hossu s-a mutat la Cluj. Tatăl său era diplomat, așa că pe 23 august 1945 toată familia a fost deportată într-un lagăr în Germania, unde a rămas timp de an și trei luni. După ce au scăpat din lagăr, părinții s-au întors in România. Casa, o fabrică de ață și mașina le fuseseră confiscate.

În 1948, pentru că fusese diplomat în perioada lui Ion Antonescu, tatăl lui Emil Hossu a fost trimis la muncă forțată la Canalul Dunăre-Marea Neagră, de unde a revenit după 6 luni. La numai 17 ani, Emil Hossu și-a pierdut tatăl, bolnav de cancer.

Din 1992 au luat, el şi soţia, actriţa Catrinel Dumitrescu, datorită invitaţiei pe care le-a făcut-o bunul lor prieten Geo Saizescu, o clasă de actorie. De atunci au avut patru promoţii în care Catrinel a fost vioara principală, pentru că ei îi place să construiască. Au făcut spectacole de absolvire, de licenţă, cu rezultate, cronici, premii foarte bune.

2007 a fost pentru actor un an bun, a jucat în regia soţiei sale Catrinel Dumitrescu, în premiera Teatrului Nottara, „Bătrânul”, o piesă după Gorki, alături de mulţi colegi, de foşti studenţi de-ai lor, de Bebe Cotimanis, de Anca Bejenaru şi de un foarte bun actor, căruia ii prevede un viitor strălucit, Gabriel Răuţă.

Între timp a mai avut o colaborare, a intrat şi el pe culoarul telenovelelor, astfel Emil Hossu a putut fi văzut în producţia „Chiquititas”, difuzată pe un post de televiziune şi într-un rol episodic în „Fetele marinarului”.

sursa: evz.ro

Ultima oră

Comentariul meu