video: peste 3000 de persoane au ieşit din nou în stradă cu un coşciug și poza preşedintelui băsescu

Peste 3000 de persoane au protestat în a şasea zi consecutivă la Sibiu. Oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta fată de Guvernul României şi a preşedintelui Băsescu.

Oamenii sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut de trai şi de lipsa locurilor de muncă. Pensionarii sunt deasemenea supăraţi că pensia lor a fost micşorată. Practic fiecare protestatar are alte şi alte probleme pe care le reclamă. Oamenii speră că după căderea Guvernului, cei care vor veni la conducerea ţării să se gândească şi la problemele lor.

“Ieşi afară javră ordinară” , ”Băsescu eşti o mizerie”, “Haideţi cu noi”, “Nu vă fie frică, că Băsescu pică”, “Băsescu şi gaşca lui, să se ducă dracului” , “Singura soluţie, încă o revoluţie”, “Moarte sau dreptate” şi “Jos dictatorul” au scadat cele peste 3000 de persoane strânse în Piaţa Mare din Sibiu

Coşciug improvizat cu poza preşedintelui Băsescu

Protestatarii au realizat un coşciug având poza preşedintelui Băsescu în diferite ipostaze mai “reci”. După ce mulţimea a pornit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, s-au oprit la sediul PDL unde au depus coşciugul. Binenţeles, lozincile “Jos Băsescu” şi fluierăturile nu au lipsit.

Instigator ridicat de jandarmi

Un bărbat a scuipat şi a instigat mulţimea prezentă pe Bulevardul Mihai Viteazu. Jandarmii l-au legitimat şi l-au condus la secţia de poliţie unde vor stabili dacă îl vor sancţiona sau nu.

„Persoana respectivă stătea pe marginea drumului şi a avut o opinie contrară manifestanţilor. La un moment dat, le-a strigat să meargă la muncă. Urmează să stabilim dacă cetăţeanul respectiv a avut şi alte acţiuni la adresa protestatarilor şi dacă fapta sa se poate încadra la instigare”, a declarat Alexandru Costea.

Reaminitim că luni Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a Primăriei Sibiu, a avizat desfasurarea marsurilor asa cum a fost si solicitat: in perioada 16 -24 ianuarie, intre orele 18.00 si 21.00.

Traseul pe care participantii trebuie sa il respecte este: Piata Mare – strada N. Balcescu – Piata Unirii – Calea Dumbravii – Bdul Mihai Viteazu. „Masurile de ordine vor fi asigurate de Politia Municipiului Sibiu, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Sibiu si Politia Locala Sibiu”, spune Mirela Gligore, de la Primăria Sibiu. imagini preluate de pe sibiu.ro.

YouTube video

video: Dan Claudiu Buzdugan
CLICK AICI PENTRU IMAGINI ÎN DIRECT DE LA PROTESTELE DIN CENTRUL SIBIULUI!

Click AICI şi AICI pentru imagini diferite!

Revenim cu imagini video şi reacţii de la protestatari în această seară, imediat după încheierea mitingului.

Urmărţi mai jos o galerie foto de la mitingul de marţi seară.[nggallery id=801]

Ultima oră

Comentariul meu