muzeul brukenthal cere anchetă în cazul angajatului rănit la protestele de la sibiu

muzeul brukenthal cere anchetă în cazul angajatului rănit la protestele de la sibiuCei de la Brukenthal fac apel catre autoritatile abilitate pentru identificarea autorilor acestei tentative la viaţa unuia dintre cei mai valorosi angajati ai muzeului.

“In seara zilei de 16.01.2012, in cadrul manifestarilor autorizate de protest, domnul Alexandru Sonoc, Seful Sectiei Galeriile de Arta a Muzeului National Brukenthal, a fost grav ranit cu un obiect aruncat de la etajul unui imobil de pe strada Mihai Viteazu din Sibiu.

Institutia noastra face apel catre autoritatile abilitate pentru identificarea autorilor acestei tentative la viaţa unuia dintre cei mai valorosi angajati ai muzeului”, se arată într-un comunicat oficial al Muzeului Brukenthal.

Alexandru Sonoc a fost lovit aseară cu un ghiveci în cap, în timp ce participa la protestele de stradă, pe bulevardul Mihai Viteazu.

Peste 1.800 de sibieni au ieşit luni după amiază în stradă şi au scandat împotriva Guvernului actual şi a preşedintelui Traian Băsescu.

A fost cea de a patra zi consecutivă în care au avut loc proteste la Sibiu.

Şi astă seară la ora 18.00 sibienii sunt aşteptaţi din nou să participe la un miting de protest.

Urmăriţi imaginile video pentru a vedea filmări cu rănitul de aseară.

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii