încep cursurile de atestare a ghizilor locali şi naţionali la sibiu

încep cursurile de atestare a ghizilor locali şi naţionali la sibiuMunicipalitatea vă găzdui două cursuri de calificare pentru ghizi turistici locali şi respectiv naţionali. Cursurile sunt iniţiat de Asociaţia Naţională a Ghizilor din Turism – România, iar municipalitatea contribuie prin punerea la dispoziţie a sălii de şedinţe de la mansarda clădirii şi a echipamentelor necesare.

„Primăria s-a asociat la aceste proiecte pentru că dorim să sprijinim în măsura în care ne este posibil, dezvoltarea serviciilor în turism şi creşterea calităţii acestora” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Costul cursului pentru ghizi locali este de 290 de euro, iar cel pentru ghid naţional costă 90 de euro. Cursul pentru ghizi locali va avea o durată de 6 luni, iar cel pentru ghizi naţionali se va desfăşura pe o perioadă de 5 săptămâni. În urma absolvirii celor două cursuri se vor obţine diplome care, împreună cu alte documente, vor fi depuse pentru obţinerea atestatului de ghid de turism.

Diplomele de absovire a cursului sunt recunoscute şi eliberate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale precum şi de Ministerul Turismului. Atestatul este recunoscut în toate ţările Uniunii Europene.

Până în prezent cursurile s-au organizat doar în Cluj şi Braşov. Cei care se vor înscrie la aceste cursuri vor studia printre altele teme legate de patrimoniu, geografie, marketing, tehnologia activităţii de ghid, legislaţie în turism, istorie, etnografie.

Cei care se înscriu trebuie să aibă minim 18 ani, să fi absolvit cel puţin liceul şi să cunoască minim o limbă de circulaţie internaţională. Mai multe detalii privind înscrierea se pot obţine de la centrele de informare turistică.

Când şi cât ţin

Cursul pentru ghizi locali incepe sambata, 14 ianuarie cu intalniri preliminare in care se completeza cereri, dar inscrierile se pot face pana la sfarsitul lunii ianuarie. Cursul dureaza 6 luni (de aceea este mai scump; aceasta este pregatirea esentiala care sta la baza calificarilor ulterioare)

Cursul pentru ghizi nationali va incepe dupa ce aceasta grupa de cursanti da examenele primului modul, cel mai probabil in luna iulie. Termenul de ghid NATIONAL nu inseamna faptul ca poate efectua ghidaje oriunde in tara, ci ca este recunoscut ca ghid atestat si in tarile UE. Acest curs dureaza 5 saptamani si este o specializare care se poate face dupa absolvirea cursului de ghid local.

 

Ultima oră

Comentariul meu