video: sute de sibieni l-au susţinut pe raed arafat în piaţa mare. jandarmeria a împiedicat desfășurarea mitingului

Sute de sibieni s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu pentru a îl susţine pe Raed Arafat. Oamenii au dorit să tragă un semnal de alarmă privind problemele din sistemul sanitar. 

Site-urile de socializare şi blogurile sibiene au fost pline cu mesaje de solidaritate pentru Raed Arafat iar oamenii au fost invitaţi la o adunare paşnică în centrul oraşului. Ajunşi în Piaţa Mare, aceştia au afişat diferite bannere cu mesaje de susţinere atât pentru sistemul de urgenţă “Smurd” cât şi pentru creatorul acestuia, Raed Arafat.

Prima întâlniere

Întâlnirea programată la ora 16:00 a reuşit să mobilizeze un număr mic de sibieni în Piaţa Mare. Aşa puţini cum au fost, au strigat din toate puterile “Salvaţi Smurdul”. Jandarmeria a intervenit, iar manifestanţii au fost împrăştiaţi. Lipsa tinerilor de la protest a fost criticată de protestatarii prezenţi şi s-au arătat deranjaţi de nepăsarea lor.

video: sute de sibieni l-au susţinut pe raed arafat în piaţa mare. jandarmeria a împiedicat desfășurarea mitinguluiA doua întâlnire

Imediat după ora 18:00, zeci de sibieni s-au regrupat şi au strigat diverse lozinci: “Haideţi cu noi, Salvaţi Smurd-ul”, “Nu vă fie frică, Haideţi şi strigaţi” sau “Arafat nu ceda, noi suntem de partea ta”. De această dată, numărul protestatarilor a trecut de 150-200. Pentru că se simţeau tot timpul presaţi de forţele de ordine, protestatarii au mărşăluit spre Bulevardul Victoriei. Au vrut să meargă chiar şi până la sediul Smurd, însă au fost opriţi de jandarmi.

„Ne-am adunat aici, ca şi în alte oraşe ale ţării, să protestăm împotriva manierei  de lucru a actualului guvern, care preferă să distrugă persoane care se pricep la ceea ce fac şi să le înlocuiască cu amatori sau cu persoane care se pricep la cu totul altceva. Să sperăm că se rezolvă lucrurile şi că intrăm în normalitate cu sistemul de urgenţă şi, de ce nu, într-un cadru mai mare şi cu sistemul sanitar. Doctorul Arafat este principala persoană care a încercat să reformeze sistemul de urgenţă încercând să creeze un sistem paralel, care să-l stimuleze şi pe cel care exista până atunci să se reformeze, ulterior a reuşit să le integreze pe amândouă şi să facă lucrurile să meargă mult mai eficient”, a declarat medicul Cotizo Draia, cel care timp de mulţi ani, a fost coordonator al SMURD Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu