foto tigroaica ucisă la sibiu e material didactic la cluj! n-au mai incinerat-o și au fiert-o!

Mihaela, tigroiaca impuscata la Sibiu dupa ce a evadat, n-are liniste nici dupa moarte! Ea a fost luata de la Sibiu, unde aveau de gand sa o incinereze, si dusa la Cluj, unde a fost fiarta. Oasele, inima si blana sunt acum material didactic, conform cancan.ro.

Profesorii de la Facultatea de Biologie din Cluj-Napoca spun ca Mihaela “este cel mai spectaculos animal” de la care au organe si schelet.

Pentru a putea studia cum trebuie oasele, tigroaica moarta a fost fiarta bine inainte.

Profesorul Ioan Coroiu a fost cel care s-a zbatut pentru ca animalul sa ajunga la Cluj si s-a dus personal cu masina sa cu remorca sa ia cadavrul.

“Craniul este curat, oasele sunt inca la prelucrat, ghearele retractile sunt foarte spectaculoase, iar pielea este la tabacit, in doua luni o putem expune. Cea mai impresionanta este inima. Arata ce forta are un asemenea animal in timpul atacului. Este mai mare decat a unui cal sau a unui bou”, spune profesorul Coroiu.

Tigroiaca Mihaela nu suferea de nicio boala si mai putea trai inca vreo 20 de ani daca nu ar fi fost impuscata la Sibiu. Biologii clujeni au gasit la disectie gloantele care a ucis animalul.

Ultima oră

Comentariul meu