Peste 200 de sibieni au solicitat un permis de parcare în prima zi a anului

Peste 200 de sibieni au solicitat un permis de parcare în prima zi a anuluiSibienii sunt foarte conştiincioşi şi în ceea ce priveşte abonamentul de parcare. Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat a primit în data de 3 ianuarie 2012 un număr de 241 de cereri pentru emiterea de abonamente de parcare. În aceeaşi zi a anului trecut 183 de sibieni au solicitat acest abonament.

În total, în anul 2011 au fost emise un număr de 4.875 de abonamente. Reamintim tarifele practicate pentru abonamente: abonamentul pentru toate parcările – 30 lei/lună, abonamentul pentru o parcare – 15 lei/lună, abonamentul pentru riverani – 2 lei/lună.

Abonamentele pentru persoanele cu handicap şi pentru medicii de familie se acordă gratuit.

“Numărul mare de cereri este înbucurător şi confirmă faptul că sibienii au înţeles că trebuie să parcheze organizat. Abonamentele au preţuri modice, la fel şi tariful orar de parcare pe care l-am menţinut la un nivel foarte redus tocmai pentru a încuraja achiziţia de tichete şi abonamente de parcare. Astfel am reuşit în bună măsură să ordonăm sistemul de parcare în Sibiu” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, Serviciul amintit a fost nevoit să aplice un număr de 6.711 amenzi pentru parcare neregulamentară. Suma totală încasată şi care a intrat în bugetul local a fost de 137.432 de lei.

Din taxa de parcare pentru Cazarma 90 şi Piaţa Mică s-au încasat aproape 800.000 de lei iar din tichete şi abonamente s-au încasat în 2011 peste 600.000 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu