ministrul economiei ion ariton şi-a cumpărat costume de mii de euro de la cacharel şi canali
ministrul economiei ion ariton şi-a cumpărat costume de mii de euro de la cacharel şi canaliCu toate că are venituri legale de până în 5.000 de lei pe lună, Ion Ariton a cheltuit mii de euro într-o singură zi la un singur magazin de haine • Contactat de ZIUAnews, ministrul a refuzat să precizeze din ce bani îşi permite să cheltuiască aceste sume exorbitante doar pe îmbrăcămintea lui • Alături de soţie, veniturile ministrului Economiei nu depăşesc opt mii de lei pe lună, în condiţiile în care cei doi au de crescut două fete.
Unul dintre anonimii Guvernului Emil Boc aruncă mii de euro pe haine. Ministrul Economiei, Ion Ariton, despre a cărui activitate nimeni nu ştie aproape nimic, îşi cumpără costume de la cele mai scumpe şi renumite branduri pe plan mondial. Demnitarul cheltuieşte sume ameţitoare, cu care o familie normală ar putea să trăiască luni bune. Interesant este că Ion Ariton nu poate justifica miile de euro cu care îşi plăteşte costumele de firmă, în condiţiile în care, potrivit declaraţiei sale de avere, nu are nici conturi, nici depozite. Ci doar un salariu de ministru, de 4.000 de lei şi datorii de zeci mii de euro.
Pentru a demonstra că ministrul Ariton cheltuieşte mai mulţi bani decât produce în mod legal, ZIUAnews i-a făcut socoteala potrivit declaraţiei de avere. Vă arătăm mai jos că demnitarul consumă bani negri precum mafioţii, criteriul fiind că nu-i poate investi legal, pentru că ar fi întrebat de autorităţi de unde-i are. Astfel că acesta doar îi cheltuieşte pe lucruri scumpe, de fiţe.
La shopping pe Dorobanţi
 ZIUAnews l-a surprins pe Ion Ariton la shopping, astăzi, pe Calea Dorobanţi. Cu câteva zile înainte de a-şi serba onomastica, ministrul Economiei şi-a permis să îşi cumpere mai multe cadouri extrem de costisitoare. Ariton a intrat la „Canali”, un magazin de lux pentru bărbaţi şi, totodată, unul dintre cele mai scumpe branduri din lume.
 Îmbrăcat cu pulover și jeanși, Ion Ariton a fost înconjurat de consilierii vestimentari, imediat după ce a intrat în magazin. Aceștia s-au grăbit să-i prezinte ministrului cât mai multe articole vestimentare, luându-i în acelaşi timp şi măsurile. Politicianul a stat mai bine de o oră înăuntru, timp în care a probat câteva costume. La final, ajutat de unul dintre vânzători, Ion Ariton a ieşit din magazin cu cel puţin două costume, printre care unul de la Cacharel, şi un alt articol vestimentar „ascuns” într-o sacoşă. Produse pe care a cheltuit cel puţin 5.000 de euro, în condiţiile în care un costum de la Canali, despre care se spune că nu se şifonează niciodată, costă între 1.500 şi peste 3.000 de euro.
Fără conturi sau depozite, doar cu datorii
 Ion Ariton îşi permite să arunce aceste sume pe costume de firmă, deşi nu este unul dintre miniştrii bogaţi ai Guvernului. Asta dacă ţinem cont de declaraţia de avere postată pe siteul Ministerului Economiei. Astfel, conform documentului datat 10.06.2011, Ion Ariton realizase în anul fiscal precedent venituri de aproximativ 65.000 de lei. Banii proveneau de la Senatul României (40.485 lei), Ministerul Economiei (15.719 lei) şi de la Comisia de Privatizare a Electrica Muntenia Sud (9.230 lei). Practic, Ion Ariton a încasat lunar aproximativ 5.500 de lei. Cât cel mai ieftin costum de la „Canali”.
De asemenea, invizibilul ministru din cabinetul Boc nu are nici conturi sau depozite bancare, astfel încât să poată justifica sumele cheltuite pe hainele de lux. Potrivit declaraţiei sale de avere, Ion Ariton deţine 595.134 de acţiuni la SC Carpatica SA, în valoare de 0,07 lei/bucată. În ceea ce o priveşte pe soţia ministrului, care desigur trebuie să se îmbrace şi ea de la firme la fel de luxoase şi renumite, aceasta a realizat venituri de 36.855 lei, în urma activităţilor de la un cabinet medical.
 Dacă nu are bani strânşi, ministrul Ion Ariton are în schimb datorii. Astfel, acesta a împrumutat în 2009, de la un anume Ioan Gabriel Negrilă, 20.000 de euro. Sumă pe care trebuie să o returneze strângând bani doar din salariile încasate de la Senat, Ministerul Economiei şi celelalte instituţii unde activează.
Ariton se ascunde
 ZIUAnews a încercat să stea de vorbă cu Ion Ariton, pentru a afla cum îşi permite să cheltuiască sume de mii de euro pe costume de la cele mai renumite branduri. Ministrul Economiei ne-a transmis că nu poate discuta, rugându-ne în acelaşi timp să revenim peste 30 de minute. Aşa am şi făcut. Numai că de data aceasta ne-a răspuns unul dintre consilierii lui Ariton, care ne-a spus că demnitarul nu poate vorbi întrucât se află într-o şedinţă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. 8000 de lei pe luna chiar nu mai ajung de trait in Romania? Ce fac atunci acei care castiga salariul mediu pe economie?