În perioada 12 – 24 decembrie 2011, au fost verificate 4 târguri de animale, 4 abatoare, 58 carmangerii, 10 măcelării, 31 unităţi de tip hiper şi supermarket, 39 unităţi de panificaţie, 32 laboratoare de cofetărie, patiserie, 18 depozite alimentare, halele de carne, lactate şi ouă din 5 pieţe agroalimentare, standurile cu produse alimentare din Târgul de Crăciun, organizat în municipiul Sibiu şi Mediaş, insumând 201 de obiective.
Pentru prevenirea apariţiei unor situaţii nedorite, datorate procesării, depozitării, transportului şi valorificării produselor de origine animală şi nonanimală în alte condiţii decât cele stabilite prin legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, în vigoare, sau cu ocazia tăierilor tradiţionale a porcinelor în gospodăriile populaţiei, în perioada premergătoare Sărbătorilor de Crăciun, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a organizat prin personalul de specialitate acţiuni de control tematic privind comercializarea animalelor vii, respectarea condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt prelucrate, manipulate, depozitate si comercializate produsele alimentare.De asemenea s-au verificat documentele care să ateste originea animalelor vii, a produselor alimentare, calitatea şi salubritatea lor, condiţiile de ambalare şi etichetare cu prioritate la carnea proaspată, produse de carne, lapte şi produse din lapte, ouă, peşte, produse de panificaţie, patiserie, legume şi fructe, conserve, băuturi diferite, produse care au fost solicitate in aceasta perioadă de populaţia sibiană.
În acest sens, în perioada 12 – 24 decembrie 2011, au fost verificate 4 târguri de animale, 4 abatoare, 58 carmangerii, 10 măcelării, 31 unităţi de tip hiper şi supermarket, 39 unităţi de panificaţie, 32 laboratoare de cofetărie, patiserie, 18 depozite alimentare, halele de carne, lactate şi ouă din 5 pieţe agroalimentare, standurile cu produse alimentare din Târgul de Crăciun, organizat în municipiul Sibiu şi Mediaş, insumând 201 de obiective.
Tot în această perioadă, în colaborare cu alte autorităţi centrale şi judeţene, inspectorii noştri au verificat activitatea din 19 restaurante şi 51 de pensiuni turistice, cu referire la respectarea legislaţiei privind condiţiile de funcţionare şi de asigurare a serviciilor specifice pentru turişti.
Calitatea şi salubritatea materiilor prime şi a produselor finite, prelucrate şi comercializate în unităţi specializate din sectorul alimentar au fost verificate prin 427 examene de specialitate, efectuate în laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu.
În această perioadă la unităţile de abatorizare, unităţi de procesare, şi hipermarketuri, asistenţa de specialitate a fost asigurată permanent de personal sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor nominalizat in acest scop.
Exigenţa cu care au fost efectuate controalele, în urma cărora au fost aplicate 36 de amenzi în valoare de 35.100 lei la şapte crescători de animale, 5 producători individuali, la operatori economici din opt carmangerii, şapte supermarketuri, un abator, o unitate de panificaţie, un laborator de cofetărie, o pensiune şi cinci restaurante, plus 11 avertismente, a determinat ca în această perioadă să nu se înregistreze toxiinfecţii alimentare, sau alte îmbolnăviri cauzate de calitatea alimentelor consumate de populaţia sibiană, sau turiştii aflaţi în judeţul nostru.