minerva boitan: “puterea rămâne în continuare „moş gerilă” pentru asistenţii maternali”

minerva boitan: “puterea rămâne în continuare „moş gerilă” pentru asistenţii maternali”Senatorul PNL Minerva Boitan, îşi exprimă dezaprobarea faţă de decizia politică a actualei puteri de a tăia fondurile destinate persoanelor nevoiaşe.

Plenul Senatului a respins ieri iniţiativa de a creşte veniturile asistenţilor maternali care au în îngrijire doi sau mai mulţi copii sau care au în plasament copii cu handicap.

Prin proiectul depus în camera superioară a Parlamentului se avea în vedere creşterea cu 25% a veniturilor pentru asistenţii maternali cu doi sau mai mulţi copii aflaţi plasament şi cu 50% a veniturilor asistenţilor care îngrijesc copii cu handicap.

“Proiectul propus aducea beneficii sociale şi economice pe termen scurt şi lung de ambele părţi, atât pentru stat, prin diminuarea cheltuielilor pentru copiii instituţionalizaţi, cât şi pentru asistenţii maternali care au nevoie de bani pentru îngrijirea copiilor. S-a demonstrat că la nivel instituţionalizat, în centre de plasament, cheltuielile sunt cu mult mai mari decât cheltuielile făcute de asistenţii maternali care au în plasament copii cuprinsi in sistemul de protectie socială. Votul dat de senatorii puterii a făcut ca această iniţiativă să nu treacă, menţinând astfel asistenţii maternali în zona oamenilor fără susţinere financiară. Guvernul a înţeles că  românii care au făcut cu adevărat ceva bun pentru ţara lor să fie sancţionaţi.

Fără susţinere financiară numărul asistenţilor maternali profesionişti scade considerabil, de la an la an, astfel încât copiii aflaţi în îngrijirea acestora ajung să fie abandonaţi pentru a doua oară. Iniţiativa îşi dorea să evite acest lucru, prin suplimentarea, fără un efort considerabil din partea statului, a veniturilor asistenţilor maternali. Votul dat de senatorii Puterii se înscrie în categoria „bucuriilor” de tristă amintire făcute de „Moş Gerilă” românilor!” spune Minerva Boitan.

 

Ultima oră

Comentariul meu