încă o campioană naţională absolută pentru şcoala de patinaj viteză din sibiu

încă o campioană naţională absolută pentru şcoala de patinaj viteză din sibiuÎn Germania, la Inzell, s-au desfasurat Campionatele Nationale de Patinaj Viteza la categoriile de copii (restante) si la seniori pentru sezonul 2011 – 2012, in perioada 16-18 decembrie 2011.

Cu toate problemele financiare existente in mai toate domeniile, 12 sportivi de la CSS Sibiu – CS Societatea de Patinaj insotiti de profesorii si antrenorii lor, prof. Cristina Andrei si prof. Ion Armenciu au reusit sa faca deplasarea in Inzell din data de 08.dec.2011, pentru a participa la aceste competitii.

Desi s-au antrenat in conditii specifice (gheata “mica”la Brasov sau “mare”la Inzell) doar cca 12-14 antrenamente, patinatorii sibieni si-au onorat si de aceasta data cartea de vizita, obtinand numeroase locuri in primele 3 atat la fete cat si la baieti, astfel :

La ctg. copii I fete – Ruxandra Bija, ocupa un merituos loc III la 500m cu record personal; Iulia Vasilas la aceeasi ctg. obtine un loc VI la 500m si un loc IV la 1000m, la “mustata” de podium, de asemenea cu recorduri personale. Din pacate la aceeasi ctg. de varsta, medaliata cu bronz la Camp. pe role din vara, Valentina Neamtiu are unele probleme medicale si nu reuseste sa concureze la valoarea reala, obtinand doar locuri 7 si 8 pe probe si 7 la general.

La ctg. copii I baieti, Vlad Hordobet in primul an de pregatire si la primul sau campionat, este coplesit de emotii in prima zi si cade la 500m, cazatura la care I se desprinde si lama la o patina. Fiind nevoit sa concureze cu alte patine a doua zi, se mobilizeaza si la 1000m obtine un nesperat loc VI !

La ctg. copii II baieti, desi cu unele intreruperi in pregatire Bogdan Motronea se mobilizeaza exemplar, isi corecteaza substantial recordurile personale si obtine de 4 ori locul II pe probe cu 3 medalii de Argint la 2 x 300m, la 2 x 500m si in clasamentul general, fiind unul dintre cei mai constanti in concurs. La aceeasi categorie, Andrei Serb in primul an de pregatire si la primul concurs, se prezinta foarte bine si obtine un merituos loc VI la proba scurta-300m, promitand medalie la urmatoarele campionate nationale.

La ctg. copii III fete – Andreea Cimpoca, mezina echipei, se claseaza pe un loc IV, 2 locuri V si un loc VI pe probe si locul V in general fiind in progres vizibil de la o zi la alta.

La cea mai echilibrata categorie, copii II fete – Stefana Motronea rateaza in prima zi proba lunga, dar revine a doua zi clasandu-se a III-a la 500m, cu cel mai bun rezultat personal! La aceeasi ctg. Xenia Moldovan reuseste sa obtina pentru prima data Titlul Absolut castigand toate probele la mare lupta cu celelalte adversare, la unele probe avand aceeasi timpi, dar de fiecare data pe primul loc. Astfel cu cele 3 medalii de AUR, intra in grupul mare de Campioni Sibieni la patinaj viteza..

Cei 2 juniori care s-au calificat  si au participat la Camp. Nationale de seniori, Rares Armenciu si Dan Dobrota au obtinut rezultate promitatoare atat la probele scurte cat si la cele lungi cu recorduri personale, confirmand sansele ca la camp. nationale din februarie sa urce pe podiumul de premiere.

Avand in vedere conditiile precare de pregatire specifica in comparatie cu celelalte cluburi din tara, care patineaza de cel putin  o luna si jumatate acasa (Brasov, M.Ciuc, Ploiesti, Galati, Cluj, etc) fara a mai pune la socoteala ca unii au patinat la Inzell si Collalbo de cca. 3 – 6 saptamani, rezultatele obtinute pot fii considerate bune si foarte bune.

Ultima oră

Comentariul meu