Un sibian a încercat să vândă de acasă 9.000 de petarde şi a fost prins de poliţie

Un sibian a încercat să vândă de acasă 9.000 de petarde şi a fost prins de poliţieÎn cursul zilei de ieri, în cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a comerţului ilicit cu articole pirotehnice, lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au depistat un tânăr, în vârstă de 19 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, în timp ce încerca să comercializeze de acasă, articole pirotehnice (petarde).

În urma verificărilor, au fost găsite şi confiscate 8.580 bucăţi petarde, şi 50 bucăţi artificii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice respectiv nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute şi pedepsite de art.37 alin.3 din Legea 126/1995-R, art.280 Cod Penal.

Sebeşean prins cu 4.500 de pocnitori

Lucrători din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Trasnporturi Sibiu, au depistat în cursul zilei de ieri, în staţia C.F.R. Sibiu, un bărbat care deţinea materiale şi produse  pirotehnice, cu intenţia de a le comercializa pe raza municipiului Sibiu, fără a deţine autorizaţie legală în acest sens.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul Sebeş Alba, judetul Alba, cu antecedente penale, deţinea fără forme legale, 4.500 bucăţi pocnitori. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a achiziţionat materialele pirotehnice de la o persoană necunoscută într-o piaţă din municipiul Sebeş Alba, judeţul Alba, fără a putea prezenta acte de provenienţă a produselor deţinute sau autorizaţie legală de comercializare emisă de autorităţile competente.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice respectiv nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute şi pedepsite de art.37 alin.3 din Legea 126/1995-R, art.280Cod Penal.

 

Ultima oră

Comentariul meu