Strategia de promovare a turismului cultural pentru 2012 la start. Bun venit – Sibiu Baroc Update

Strategia de promovare a turismului cultural pentru 2012 la start. Bun venit – Sibiu Baroc UpdateMunicipalitatea a conturat încă din 2004 strategia de promovare a oraşului din punct de vedere turistic şi cultural. Anul 2007 a fost un adevărat impuls în strategia Primăriei de a îmbunătăţi vizibilitatea Sibiului. Eforturile Primăriei Sibiu au continuat şi în anii următori, iar pentru anul 2012 municipalitatea promovează un proiect special: SIBIU BAROC UPDATE.

 Lansarea paginii web a proiectului. Site-ul proiectului Sibiu Baroc Update www.baroc.sibiu.ro este disponibil publicului din data de 15 decembrie şi conţine informaţii referitoare la cele şapte trasee incluse în proiectul promovat de municipalitate şi finanţat din fonduri europene, precum şi calendarul de evenimente culturale care vor avea loc în anul 2012. Calendarul de evenimente va fi activ după ce Consiliul Local aprobă lista de proiecte culturale ce vor alcătui agenda culturală pentru anul viitor, finanţată de municipalitate.

Site-ul este un instrument destinat în principal agenţiilor de turism specializate pe incoming, dar şi turiştilor individuali în programarea traseelor pe care doresc să le viziteze. În construirea ofertelor lor, agenţiile de turism vor putea folosi atât informațiile cât și fotografiile din albumele foto ale paginii, municipalitatea acordând drepurile de autor asupra textelor şi fotografiilor postate pe site.

În secţiunele paginii web sunt descrise cele şapte trasee sau obiective propuse oaspeţilor care vizitează Sibiul: centrul istoric, Turnul Sfatului, Sistemul de fortificaţii, Biserici istorice, Traseul verde, Muzeul Astra şi Muzeul Brukenthal.

De pe acest site vor putea fi descărcate şi broşurile editate în cadrul acestui program pentru fiecare traseu sau obiectiv. De asemenea, pentru fiecare dintre cele 7 secţiuni sunt disponibile albume foto. Un element mai deosebit al site-ului este un panoramic al Pieţei Mari din Turnul Sfatului.

 Deschiderea anului baroc de anul nou

Deschiderea acestui an cultural special va avea loc în data de 31 decembrie, cu începere de la ora 19 şi va fi marcată prin “Concertul de Anul Nou” susţinut de Sibiu Youth Orchestra, la Sala Thalia. Acelaşi concert va fi reluat în data de 1 ianuarie, pentru ca un număr cât mai mare de spectatori să urmărească acest concert.

Biletele au fost puse în vânzare din data de 6 decembrie la Librăria Humanitas şi în reţeaua magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone precum şi pe eventim.ro, preţul acestora variind între 50 şi 100 lei.

Sibiu Youth Orchestra este condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea. Invitaţii acestui concert de sărbătoare sunt soprana Rodica Vica şi violonistul Alexandru Tomescu care vor interpreta compoziţii celebre de Rossini, Saint-Saëns, Mozart, Paganini, Ceaikovski, Vivaldi şi Handel.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi este co-finanţat de  Consiliul Local Sibiu.

 Proiectele culturale pentru 2012 – în evaluare

Comisia special constituită pentru evaluarea proiectelor analizează în prezent propunerile operatorilor culturali. Un  număr total de 93 de proiecte din diverse domenii au fost supuse evaluării Comisiei care va decide dacă îndeplinesc criteriile pentru a fi co-finanţate de municipalitate în 2012.

“Majoritatea proiectelor depuse sunt de foarte bună calitate şi au caracterul baroc pe care am dorit să îl promovăm prin proiectul Sibiu Baroc Update. Sperăm să avem un an cu evenimente de bună calitate care să atragă cât mai mult public, din Sibiu, din ţară şi din străinătate. Vom avea un an cultural bogat şi pentru aceasta am decis ca bugetul alocat evenimentelor culturale de anul viitor să fie mai mare decât cel de anul acesta care a fost de aprximativ 2,3 milioane de lei” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu