ajută-l pe sebastian colgiu să-l vadă pe mos crăciun!

ajută-l pe sebastian colgiu să-l vadă pe mos crăciun!Sebastian Colgiu este un băieţel de 3 ani, care  niciodată nu a văzut cum arată un brad de Crăciun sau ouăle încondeiate de Paşti. S-a născut prematur. Suma totală pentru operaţia ambilor ochi, inclusiv costurile pentru transport şi cazare este de 32.000 euro.

Concert este organizat de Asociatia Autosport Event si www.pantocrator.ro, sâmbata 17 decembrie, ora 17 la Sala Thalia.

Poveste Sebastian Colgiu
Sebastian Colgiu este un băieţel de 3 ani, care  niciodată nu a văzut cum arată un brad de Crăciun sau ouăle încondeiate de Paşti. S-a născut prematur. A stat în incubator mai bine de o lună şi jumătate, timp în care mama vedea cum organele interne îi cedau rând pe rând. Crizele de apnee nu-i dădeau pace, displazia pulmonară se instalase, iar hernia inghinală bila­terală i-a făcut suferinţa şi mai grea.
La o lună şi jumătate medicii i-au anunţat pe părinţi că fiul lor duce în spate o altă povară, poate cea mai grea dintre toate: retinopatie de maturitate, boală ce determină dezlipirea retinei şi, în final, orbirea. Medicii au hotărât să-l opereze imediat ce au constatat problema. Dar a avut ghinion. L-au operat doar la un singur ochişor, pentru că s-a stricat laserul şi medicii au fost nevoiţi să intervină la celălalt ochi abia a doua zi. La două săptămâni de la operaţie, mama a aflat vestea tristă a nereuşitei intervenţiei chirurgicale. Situaţia lui Sebi s-a înrăutăţit de-a lungul timpului. Au reuşit să ajungă cu cel mic la o clinică privată din Italia, unde medicii au dat verdictul: la ochiul drept, copilul are o dezlipire totală de retina şi ce-i mai grav şi glaucom. Din cauza asta specialiştii străini ne-au spus că trebuie neapărat operat, ochiul copilului creşte în dimensiune şi există riscul să iasă din orbită şi astfel să rămână fără ochi. Bucuria părinţilor a venit în momentul în care doctorii străini s-au arătat mai încrezători în ceea ce priveşte ochiul stâng. Fiind o dezlipire parţială de retină, şansa de reuşită a intervenţiei chirurgicale menită să-i redea ve­derea este mult mai mare,  adică de 90% penrtu ochiul stâng şi de 55% pentru cel drept.

Până acum s-au donat 12.671 euro şi mai este nevoie de 19.329 euro
La sugestia medicilor din Detroit operaţia a fost programată pentru data de 26.01.2012 pentru ambii ochi.
Suma totală pentru operaţia ambilor ochi, inclusiv costurile pentru transport şi cazare este de 32.000 euro.
Concertul este Organizat de Pantocrator.ro, Consiliul Local Sibiu şi Auto Sport Event.

Ultima oră

Comentariul meu