îngrijitorul de la zoo sibiu despre evadarea tigrului din cușca lăsată deschisă: "a fost o scapare de moment"

îngrijitorul de la zoo sibiu despre evadarea tigrului din cușca lăsată deschisă: "a fost o scapare de moment"Ingrijitorul de la Gradina Zoologica din Sibiu care a lasat usa deschisa la cusca tigrilor, inlesnind evadarea tigroaicei, sustine ca a observat imediat greseala si a incercat sa bage animalul inapoi in cusca, acesta fiind calm, dar nu a reusit.

îngrijitorul de la zoo sibiu despre evadarea tigrului din cușca lăsată deschisă: "a fost o scapare de moment"

Romica Bejan, ingrijitorul care a uitat usa deschisa la cusca tigrilor de la Gradina Zoologica din Sibiu, facilitand evadarea tigroaicei, a declarat, miercuri, jurnalistilor, ca a facut curatenie in custile animalelor si a uitat usa deschisa.

„A fost o scapare de moment. Dupa ce am adunat excrementele si gunoaiele din tarcul lor, am iesit de acolo si am apropiat usa. M-am dus si am golit galeata cu gunoi intr-un sac pe care il aveam intr-o roaba si, pe moment, am uitat. Am intrat inauntru, am inceput sa vorbesc cu ei, ca erau prietenosi. Apoi am deschis suberul (carlig de siguranta – n.r.) ca sa iasa in tarcul de vizitare”, a povestit el.

Ingrijitorul a sustinut ca si-a dat seama imediat de greseala si a vrut sa o remedieze, dar tigroaica iesise deja afara.

„M-am dus dupa ea sa incerc sa o bag inapoi. Ea era foarte calma, nu s-a dat la mine. Am avut curaj sa ma apropii de ea, sa incerc sa o bag inauntru iarasi. Am riscat in momentul ala. Poate am crezut ca totusi ma asculta, ca obisnuiesc sa vorbesc cu ei. Atunci nu era foarte agitata, era foarte calma, dar nu am reusit”, a afirmat Romica Bejan.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, Romica Bejan a fost angajat in cadrul Gradinii Zoologice Sibiu in 18 aprilie 2011, in baza unui contract de conventii civile.

Directorul Gradinii Zoologice Sibiu, Constantin Bebeselea, a afirmat ca ingrijitorul risca sa fie demis, in conformitate cu Codul Muncii, pentru neglijenta sa.

Intrebat de ce exista o singura arma cu tranchilizant in dotarea Gradinii Zoologice, el a spus ca, si daca ar fi mai multe, nu ar avea cine sa le foloseasca.

„Nu avem ce face cu doua pusti. Ganditi-va ca personal nu avem. Cine sa traga? Este un medic veterinar care este autorizat. Nu oricine poate sa traga cu arma. Noi avem personal foarte putin, din 23 cati sunt pe statul de functii avem doar 14 angajati”, a declarat Constantin Bebeselea.[nggallery id=787]

El a precizat ca valoarea de inventar a tigroaicei ucise este de 50 de lei. Mirela Gligore a mentionat ca Gradina Zoologica din Sibiu nu cumpara animalele, acestea fiind dobandite in urma unor schimburi cu alte unitati de profil din Europa, de aceea valoarea animalului nu este foarte mare.

Tigrul a fugit, marti dimineata, de la Gradina Zoologica din Sibiu, refugiindu-se in Padurea Dumbrava, apoi a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat ca tigrul a reusit sa iasa din cusca sa in jurul orei 9.30, din cauza neglijentei ingrijitorului, care a facut curatenie, iar cand a iesit a lasat usa custii intredeschisa, moment in care animalul a iesit. In jurul orei 12.30, tigrul a fost impuscat mortal in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.

Animalul, nascut la Gradina Zologica din Sibiu, era o tigroaica, avea 14 ani si o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu, animalul era o corcitura de tigru siberian cu tigru bengalez si se numea Mihaela.

sursa: stirileprotv.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică