poliţia face cercetări pentru a determina clar cum a scăpat tigroiaca mihaela din cuşca de la zoo

poliţia face cercetări pentru a determina clar cum a scăpat tigroiaca mihaela din cuşca de la zooPoliţiştii sibieni au demarat cercetările în vederea clarificării  împrejurărilor în care  a fost posibilă  scăparea animalului din cuşcă, conform unui anunţ oficial al IPJ Sibiu.

„Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periciloase, în vederea clarificării  împrejurărilor în care  a fost posibilă  scăparea animalului din cuşcă”, se arată în anunţul IPJ Sibiu.

Poliţia verifică dacă vânătorul care a ucis animalul, aparţinând unei specii protejate, a respectat normele legale.

Totodată, va fi verificată administrarea Grădinii Zoologice din Sibiu, respectiv condiţiile în care animalul a scăpat din cuşcă, au precizat sursele citate.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, refugiindu-se în Pădurea Dumbrava, apoi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, declara corespondentului MEDIAFAX că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

În jurul orei 12.30, tigrul a fost împuşcat mortal în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.

Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Tigrul, născut la Grădina Zologică din Sibiu, avea 14 ani şi o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

Liviu Todescu, medic veterinar la Grădina Zoologică Sibiu, spunea că până acum tigrul nu a atacat oameni, însă era cunoscut ca un animal agresiv.

Vânătorul Marin Văleanu, care a ucis tigrul, afirmă că s-au făcut toate demersurile posibile pentru salvarea animalului, dar, întrucât tigroaica devenise extrem de agresivă, a fost necesară împuşcarea ei, pentru că în caz contrar s-ar fi produs un “dezastru”.

Văleanu spune că au fost trase două focuri cu arma cu tranchilizante, înainte de a se lua decizia împuşcării animalului.

“S-a făcut tot ce era posibil pentru salvarea animalului. Aceasta a fost tot timpul intenţia, de a salva animalul, dar după ce a fost tranchilizat a devenit extrem de agresiv. S-au tras două focuri cu tranchilizant, dar ne-a atacat. Eram tot timpul lângă medicul veterinar al Grădinii Zoologice şi a venit spre noi. Tigroaica era în aer, sărind spre noi, în momentul în care am reuşit să o împuşc în gât. Dacă nu trăgeam în momentul acela, era dezastru”, a explicat Marin Văleanu.

El este angajat al Direcţiei Silvice Sibiu şi se ocupă cu vânătoarea din anul 1984.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, animalul era o corcitură de tigru siberian cu tigru bengalez şi se numea Mihaela.

După efectuarea necropsiei şi scoaterea animalului din inventarul Grădinii Zoologice, trupul va fi incinerat

 

 

Ultima oră

Comentariul meu