vânătorul care a ucis tigrul fugit de la zoo: dacă nu trăgeam în momentul acela, era dezastru

vânătorul care a ucis tigrul fugit de la zoo: dacă nu trăgeam în momentul acela, era dezastruVânătorul care a ucis tigrul fugit, marţi, de la Grădina Zoologică din Sibiu afirmă că s-au făcut toate demersurile posibile pentru salvarea animalului, dar, întrucât tigroaica devenise extrem de agresivă, a fost necesară împuşcarea ei, pentru că în caz contrar s-ar fi produs un “dezastru”.

Marin Văleanu, vânătorul care a împuşcat tigrul scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost trase două focuri cu arma cu tranchilizante, înainte de a se lua decizia împuşcării animalului.

“S-a făcut tot ce era posibil pentru salvarea animalului. Aceasta a fost tot timpul intenţia, de a salva animalul, dar după ce a fost tranchilizat a devenit extrem de agresiv. S-au tras două focuri cu tranchilizant, dar ne-a atacat. Eram tot timpul lângă medicul veterinar al Grădinii Zoologice şi a venit spre noi. Tigroaica era în aer, sărind spre noi, în momentul în care am reuşit să o împuşc în gât. Dacă nu trăgeam în momentul acela, era dezastru”, a explicat Marin Văleanu.

El este angajat al Direcţiei Silvice Sibiu şi se ocupă cu vânătoarea din anul 1984.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, animalul era o corcitură de tigru siberian cu tigru bengalez şi se numea Mihaela.

După efectuarea necropsiei şi scoaterea animalului din inventarul Grădinii Zoologice, trupul va fi incinerat.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind alertate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia, Asociaţia Vânătorilor şi SMURD. La scurt timp, tigrul a fost localizat în Pădurea Dumbrava, în arealul Grădinii Zoologice, care este împrejmuit cu un gard înalt de 1,80 metri.[nggallery id=787]

Ulterior, tigrul a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, şi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, iar întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor declara corespondentului MEDIAFAX că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

Astrid Fodor spunea că o problemă este lipsa puştilor cu tranchilizant, existând una singură autorizată în municipiul Sibiu.

În jurul orei 12.30, tigrul a fost împuşcat mortal în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.

Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Tigrul, născut la Grădina Zologică din Sibiu, avea 14 ani şi o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

 

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. de ce`l incinereaza? ca sa nu aibe cum sa vada daca chiar a fost tranchilizat tigrul?! cu siguranta… asta`i romania… nici caini nu meritam sa avem pe strada

  2. Daca nu avem buget de arme cu tranchilizant atunci sa nu mai tinem animale periculoase in gradinile zoologice, sa le dam cui isi permite sa aiba taote masurile de siguranta…iar noi o sa mergem sa vizitam porci domestici si vite la gradinele zoologice…pentru ca ne asemanam cu ele 🙂
    Normal ca tigrul poate fi extrem de agresiv, dar daca JUDECAU actiunea cum le cere statutul, tigrul trebuia tranchilizat de la o distanta considerabila, fara sa aiba habar ca cineva este in zona…CER PREA MULT, STIU…boii raman boi!
    Si in principiu, e mai importanta viata unui animal decat a unui om…suntem 7 miliarde, si distrugem tot ce ne sta in cale: cine merita sa traiasca pe planeta asta? Gandire cu ochelari de cal!

  3. Ce vorbiti voi acolo, Oameni de cacat….si din astea…sa va fie rusine… cum puteti judeca o astfel de fapta. Sunteti inconstieti de ceea ce vorbiti si mai si postati comentarii pe internet. Sunteti o lume infecta si bolnava.
    Ce e mai important: viata unui om sau viata unui animal. Sa va fi vazut eu pe voi intr-o astfel de situatie, sa va aflati poate la o fractiune de secunda de moarte. Cum ati fi reactionat? Voi aveti idee cat de agresiv poate fi un astfel de tigru si cu ce viteza se poate misca. Intr-o fractiune de secunda poate distruge tot ce-i iese in cale…Dar de judecat si de comentat stiti…
    Vorbiti de america si alte locuri: treziti-va, suntem in Romania, cu bugetul din Romania! Opriti-va din a compara tara cu altele. La saracul buget pe care il avem de abia ne putem permite o pusca cu tranchilizant.

    Fiti realisti! si recunoscatori ca nu sau produs alte pagube mai mari, cu oameni si copii morti sau raniti.

  4. normal ca devine agresiva daca e intepata de doua ori cu tranchlizant…adica nimanui nu-i place sa fie impuscat/intepat si te aperi,e logic. da cat de prost sa fi ca dupa ce tragi cu tranchilizant sa ramai acolo?acum sincer…trebuia doar un pic de rabdare sa isi faca efectul :-j pacat ca nu suntem in america sau alta tara ca acum ati fi judecati pentru moartea ei

  5. Omul e cea mai infecta si scarba rasa de pe planeta! Care se gandeste doar la curul lui infect. si mereu alege ce e mai rau si se asteapta doar la bine. Omenire de cacat care stie DOAR sa distruga!