Victorie după cinci etape de secetă pentru Pustai. Gaz Metan a bătut Ceahlăul cu 3-1
Foto - Sebastian Marcovici (Prosport)
Victorie după cinci etape de secetă pentru Pustai. Gaz Metan a bătut Ceahlăul cu 3-1
Foto - Sebastian Marcovici (Prosport)

Amenințați de norii negrii de deasupra locurilor retrogradabile, medieșenii nu aveau decât varianta victoriei în fața Ceahlăului lui Sorin Enache. Medieșenii au tremurat pentru victorie și au ratat și un penalty prin Bawab.

Pustai a mizat pe Bawab și Vitinho în atac, dar până să ajungă aceștia la poarta lui Villadsen, gaziștii au scos mingea din poarta lui Pleșca, grație unei bolte copie la indigo din meciul cu Steaua, a nemțeanului Stana.

A urmat apoi un adevărat asediu la poarta Ceahlăului, dar Bawab și Vitinho l-au făcut mare pe Villadsen. Mediașul putea să egaleze în minutul 18, dar Bawab a irosit un penalty scos de Pîrvulescu.

Frăsinescu a lovit imediat transversala cu o lovitură de cap din 7 metri spre norocul nemțenilor.

Egalarea a venit până la urmă din capul lui Hoban, mijlocașul medieșean primind aplauze din tribună de la brazilianul Eric, prezent și el la partidă.

Joc pe contre după pauză

Conștient că un egal nu e îndeajuns ca să câștige, Pustai l-a scos pe ghinionistul Vitinho și l-a băgat pe Roman și ocaziile mari au continuat la poarta moldovenilor. Petre a irosit cu 30 de minute înainte de final cea mai mare ocazie a meciului, micuțul fotbalist medieșean trimițând o scăriță din 10 metri, singur cu Villadsen.

Danezul nu a mai scăpat cinci minute mai târziu, Roman trimițând plasat cu latul din 6 metri, în poarta Ceahlăului. Același Roman a mai înscris odată pe final de meci, cu un șut frumos din afara careului mare.

Mediașul obține astfel o victorie după cinci etape de secetă și suferință și se îndepărtează momentan de zona periculoasă a clasamentului.

Mesaje pentru Eric și Bud

Puținii spectatori prezenți pe Municipalul din Mediaș au aplaudat furibund apariția pe stadion a brazilianului Eric de Oliveira. Acesta a luat loc la tribuna a II-a, în sectorul rezervat presei, alături de soția lui Cosmina.

Eric a trăit la maxim tot meciul aplaudând fiecare fază spectaculoasă a medieșenilor și încurajând-ul pe verișorul său Vitinho, cel care a jucat titular la Mediaș. Medieșenii au afișat și un banner cu poza lui Eric și mesajul ”Eric, avem nevoie de tine”.

Fanii Gazului nu l-au uitat nici pe Cristi Bud, afișând un banner pe care scria ”Cristi suntem alături de tine”

Ultima oră

Comentariul meu