se întâmplă la sibiu: un poliţist a refuzat să ia mită 900 de lei de la o femeie

se întâmplă la sibiu: un poliţist a refuzat să ia mită 900 de lei de la o femeieMiercuri, 7 decembrie , ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie (B.J.A.) Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) au prins în flagrant o persoană din municipiul Sibiu, care a oferit cu titlu de mită suma de 900 lei unui ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

În fapt, la data de 05.12.2011, ofiţerul de poliţie a sesizat Biroului Judeţean Anticorupţie Sibiu cu privire la faptul că, în cursul unei audieri, C. Elena i-a promis suma de 1.000 lei pentru a nu lua măsura reţinerii faţă de fiica sa, cercetată într-un dosar penal pentru înşelăciune şi pentru a administra probatoriul în aşa fel încât să beneficieze de o soluţie favorabilă în cauză.

În baza denunţului, au fost luate măsuri pentru organizarea flagrantului. Astfel, la data de 07.12.2011, C. Elena s-a prezentat la ofiţerul de poliţie pentru efectuarea unor activităţi procedurale, ocazie cu care  i-a oferit suma de 900 lei cu titlu de mită, în scopul arătat mai sus, fiind prinsă în flagrant.

Cercetările continuă faţă de persoana în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255, alin.1 din Codul penal, raportat la art. 7 al. 2 din Legea 78/2000, fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe un termen de 30 zile.

Ultima oră

Comentariul meu