distracţie la sibiel: nuntă tradiţională falsă, pentru turişti. costă 700 de euro

distracţie la sibiel: nuntă tradiţională falsă, pentru turişti. costă 700 de euroTuriştii fac parte din alai, însoţesc carul cu zestrea miresei pe uliţele satului, joacă în horă alături de restul nuntaşilor şi petrec apoi la căminul cultural. “Distracţia” costă minimum 700 de euro, anuntă evz.

Proprietarii de pensiuni din Sibiel, judeţul Sibiu, organizează nunţi tradiţionale pentru turişti, făcându-i părtaşi la cele mai vechi obiceiuri de nuntă. Când se anunţă turişti în zonă, se stabilesc mirii şi naşii, localnicii se îmbracă în costume populare şi începe distracţia.

Turiştii sunt prinşi în alaiul de nuntă, însoţesc carul cu zestrea miresei pe uliţele satului, merg la casa mirelui unde mănâncă pâine proaspăt scoasă din cuptor şi joacă sârba alături de localnici, iar apoi petrec la căminul cultural, cu ceteraşi şi jocuri româneşti.

Nunţile sunt organizate la cerere, de proprietarii de pensiuni din Sibiel, iar preţul este de minimum 700 de euro şi se negociază în funcţie de numărul de participanţi. Tot la cerere, proprietarii de pensiuni organizează şi nunţi tradiţionale pentru miri adevăraţi.

“Ştiam că e spectacol, dar nu credeam că e aşa magnific”

Nunţile false se organizau la Sibiel încă de pe vremea comuniştilor, când turiştii străini se distrau sub supravegherea discretă a securiştilor şi cu ştiinţa lui Ceauşescu.

Dănuţ Andrei, proprietar de pensiune, a organizat prima nuntă de acest fel după căderea comunismului.

Invitaţii erau turişti străini, care, la finalul petrecerii, i-au spus: “Stiam că venim la un spectacol, dar nu ni-l închipuiam aşa magnific”.

Iniţiativa nunţilor tradiţionale pentru turişti a aparţinut preotului Zosim Oancea, cel care a creat şi un muzeu de icoane pe sticlă în Sibiel.

Sursa: evz.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and everything. However think about if you added some great pictures or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this site could certainly be one of the most beneficial in its field. Good blog!