Răchită, ”șah mat” la Mediaș pentru Pustai. Gazul a pierdut cu 0-1 în fața Petrolului
Foto: Sebastian Marcovici
Răchită, ”șah mat” la Mediaș pentru Pustai. Gazul a pierdut cu 0-1 în fața Petrolului
Foto: Sebastian Marcovici

Mediașul a dominat clar partida, dar Petrolul a dat lovitura după un penalty controversat dat de fiul șefului arbitrilor din România. Gazul a ajuns să se zbată în zona retrogradării după ce acum 4 luni făcea istorie în Europa League.

Aflați în zona nisipurilor mișcătoare ale retrogradării, Gazul a mizat pe cartea atacului încă din primul minut al partidei cu Petrolul lui Răchită. Bawab și-a adus aminte de reușitele cu Mainz și a hărțuit din primul minut apărarea ploieștenilor. Atacantul medieșean a fost oprit doar de intervențiile lui Bornescu, portarul oaspeților arătând că merită să joace titular la petroliști. Rând pe rând, Markovic, Bud sau Vukadinovic l-au exasperat pe matematicianul Pustai cu ratările incredibile din fața porții petroliste.

Petrolul a ieșit mai cu tupeu pe contraatac și a până la urmă a dat lovitura.

Golul a picat imediat după ce Frăsinescu l-a încercat pe Bornescu, dar acesta a respins din nou miraculos de pe linia porții.

Crăciunescu a acordat ușor un penalty scos de ”vulpoiul” Oprița, iar atacantul ploieștenilor l-a învins fără emoții pe Pleșca, de la punctul cu var, după exact o oră de joc.

A urmat apoi un joc dea șoarecele și pisica în care medieșenii au alergat disperați după egalare, iar ploieștenii au tras la maxim de timp. Mediașul a cerut și un penalty un henț al lui Melinte, dar Tudor a lăsat jocul să continue spre bucuria petroliștilor.

Victoria Petrolului aduce Mediașul la 3 puncte de primul loc retrogradabil, ploieștenii trecând de altfel peste echipa lui Pustai, în clasament.

Ultima oră

Comentariul meu