dinamo vrea să dea lovitura: îl ia pe eric de oliveira! culisele celui mai tare transfer al iernii în liga 1

dinamo vrea să dea lovitura: îl ia pe eric de oliveira! culisele celui mai tare transfer al iernii în liga 1Traseul excelent al lui Dinamo din campionat le-a dat curaj şi acţionarilor, care îi pregătesc lui Liviu Ciobotariu mai multe surprize pentru această iarnă a transferurilor. Şefii roş-albilor au creionat în mare planul de achiziţii, iar perla coroanei este Eric de Oliveira, fotbalistul care a marcat 15 goluri sezonul trecut în tricoul lui Gaz Metan Mediaş.

Dinamoviştii lucrează intens pentru a eficientiza la maximum ideea de transferuri în această iarnă. Tocmai de aceea, şefii “câinilor”, dar şi colaboratorii acestora au analizat în ultimele săptămâni mai multe piste pentru a descoperi fotbaliştii care ar putea pune cu adevărat umărul la câştigarea campionatului în acest sezon, dar n-ar dezechilibra bugetul limitat din “Groapă”.

Eric, ieftin şi bun
Ultima pistă pe care au intrat roş-albii pare şi cea mai realistă. Dinamoviştii au luat legătura cu Eric de Oliveira, brazilianul care în ultimele patru sezoane a făcut spectacol în tricoul lui Gaz Metan Mediaş. Atacantul a plecat în această toamnă din România şi s-a transferat la Karpaty Lvov, după mai multe discuţii în contradictoriu pe care le-a avut cu şefii ardelenilor.

Contactat de reprezentanţii lui Dinamo, Eric a îmbrăţişat din start ideea, mai ales că în Ucraina nu a jucat deloc, iar salariul îl primeşte cu mare întârziere. În plus, revenirea în România este susţinută şi de soţia brazilianului, handbalista Cosmina Dancu. Jucătoarea a născut în această vară şi ar vrea să-şi crească băiatul cât mai aproape de Brăila natală. Cu adevărat surprinzătoare sunt însă pretenţiile sale, foarte mici pentru un fotbalist de calibrul său: un salariu de 7.000 de euro lunar şi o sumă la semnătură, în jur de 150.000-200.000 de euro.

Problemă: unde joacă?
Una dintre problemele pe care le-ar reprezenta aducerea lui Eric este postul pe care acesta va juca. La Gaz Metan el era folosit într-un sistem 4-4-1-1, el fiind acel volante din spatele vârfului împins, cu o libertate mare în joc. La Dinamo, sistemul 4-4-2 folosit de Ciobotariu impune mai multă disciplină. Dacă în postura de mijlocaş central ofensiv, cea a lui Cătălin Munteanu, este necesară şi faza defensivă, capitol la care Eric nu stă deloc bine, singurul post care ar fi pe placul brazilianului este cel de-al doilea vârf, în spatele lui Marius Niculae. Acolo evoluează însă Dănciulescu, jucător care, pe lângă faptul că este căpitanul echipei, s-a dovedit în dese rânduri decisiv în acest sezon.

sursa: prosport.ro

Ultima oră

Comentariul meu