polisano al lui vonica ilie creşte cu 23% la nouă luni pe distribuţie

polisano al lui vonica ilie creşte cu 23% la nouă luni pe distribuţieDistribuitorul de medicamente Polisano, controlat de omul de afaceri sibian Ilie Vonica, a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an, vânzări de 890 mil. lei (211 mil. euro), în creştere cu 23% comparativ cu perioada similară din 2010 „Este un rezultat bun pentru perioada pe care o traversăm, realizându-se 95% faţă de bugetul iniţial previzionat”, a spus Ilie Vonica, preşedintele grupului Polisano, pe zf.ro.

Potrivit lui Vonica, rezultatele se datorează „măsurilor luate în cadrul boardului managerial şi optimizării întregii activităţi pe toate firmele din grup”.

Distribuţia, Polisano SRL, reprezintă cea mai mare firmă din grupul lui Ilie Vonica, 55 de ani. Grupul, care are un rulaj de peste 300 de milioane de euro şi aproximativ 2.000 de angajaţi (potrivit unor informaţii anterioare) mai cuprinde o reţea de farmacii (Reţeta), o fabrică (Polipharma Industries), o reţea de clinici generaliste (Clinica Polisano), una de dializă, centre de fertilizare in vitro şi un spital privat (la Sibiu).

Una dintre firmele deţinute de Vonica, Sibpharmamed, care operează o reţea de farmacii, a ajuns la afaceri de 137 mil. lei anul trecut, cu o creştere medie de 103,4% în ultimii doi ani. Pe baza acestor rezultate, compania a fost premiată la Sibiu în cadrul conferinţei „Campioni în business” organizată de Ziarul Financiar, Enterprise Investors şi BCR, cu sprijinul fundaţiei Triple Helix, din luna octombrie.

În total, şase companii din Transilvania create de antreprenori români care au reuşit în ultimii doi ani rate de creştere anuale de peste 100% au fost premiate de ZF atunci. sursa: zf.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu