Cinemateca TIFF: „Cealaltă Irina” la Librăria Humanitas

Cinemateca TIFF: „Cealaltă Irina” la Librăria HumanitasCea de-a treia proiecţie a Cinematecii TIFF aduce, joi, 24 noiembrie, ora 20:00, la Librăria Humanitas din Sibiu, un film românesc de excepţie: Cealaltă Irina, de Andrei Gruzsniczki. Biletul de intrare la proiecţii este de 5 lei.

Plecată din ţară în interes de serviciu, o tânără revine acasă într-un sicriu, lăsându-şi îndurerată familia.

Aşa ar putea fi descris în câteva cuvinte subiectul filmului Cealaltă Irina, regizat de Andrei Gruzsniczki.

Inspirat dintr-o poveste reală şi avându-i în distribuţie pe Andi Vasluianu, Simona Popescu, Vlad Ivanov, Doru Ana, filmul spune povestea lui Aurel şi a Irinei Jianu, un cuplu care se stabileşte la Bucureşti în speranţa unei vieţi mai bune. Aurel se angajează ca bodyguard într-un mall, în timp ce Irina obţine un post într-o companie egipteană. Dând dovada de implicare si devotament, Irina primeşte din partea companiei propunerea de a munci la Cairo pentru 3 luni. O ofertă pe care nu o poate refuza, datorită câştigurilor financiare.

Aurel asteaptă cu nerăbdare întoarcerea soţiei sale, care revine acasă schimbată, cu o stare de spirit vizibil mai bună. După un timp, Irina pleacă din nou la Cairo. În ziua în care ar fi trebuit să se întoarcă acasă, Aurel primeşte un telefon din partea Consulatului Român din Cairo, care îl informează că soţia sa s-a sinucis. Informatiile confuze pe care le oferă consulatul îl fac pe Aurel să creadă că nu e vorba despre o sinucidere şi porneşte in cautarea adevarului.

APFR organizează în perioada 27 octombrie – 22 decembrie, la Cluj şi Sibiu, cea de-a doua ediţie a Cinematecii TIFF.

Cinemateca TIFF este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Transilvania Film.

 

Ultima oră

Comentariul meu