străzile recent asfaltate vor fi deszăpezite în această iarnă. vezi schimbările făcute de primăria sibiu!

străzile recent asfaltate vor fi deszăpezite în această iarnă. vezi schimbările făcute de primăria sibiu!Noul contract de salubritate şi deszăpezire va include o serie de străzi recent asfaltate precum şi o serie de străzi de importanţă secundară din cartierele sibiene.

Astfel, odată cu turnarea binderului pe o parte a străzilor din Cartierul Tineretului, acestea au fost incluse în programul de curăţenie şi cel de deszăpezire: Landshut, Oslo, Orhideelor, Aleea Monet, Aleea Michelangelo, Roma, Londra (parţial).

De asemenea străzile Turda, Barcelona, Munchen şi drumurile secundare 5 şi 7 din Zona Industrială Vest au fost şi acestea introduse în programul de salubritate şi deszăpezire, după ce lucrările au fost finalizate.

Un alt tip de străzi care intră pe noul contract sunt străzile de pământ care au fost recent asfaltate în cadrul pachetelor finanţate din împrumutul BERD sau sunt în lucru, aproape de finalizare: Smârdan, Luarea Bastiliei, Gh. Doja, Moreni (găsiţi lista acestor străzi în textul conferinţei de presă din data de 17 noiembrie).

Au intrat de asemenea în programul firmelor de salubritate şi deszăpezire aleile din zona de blocuri din cartierul Hipodrom, străzile Muncel, Negoveanu şi Ştefleşti din Vasile Aron, străzile Aleea Iasomiei, Aleea Pajiştei şi Verzăriei din cartierul Turnişor, străzile J. S. Bach, Solidarităţii, C. Bolliac, Alecu Russo şi Emile Zola din zona Guşteriţa – Lazaret.

Un alt element important prevăzut de noul contract de salubritate este spălarea a aproape 270 de străzi la începerea primăverii.

În sezonul de iarnă 2010 – 2011 municipalitatea a plătit 350.000 de lei reprezentând contravaloarea serviciului de deszăpezire şi 266.000 lei reprezentând contravalorea materialelor antiderapante.

Anul acesta până în prezent nu s-a emis nici o factură pentru servicii de deszăpezire, dat fiind faptul că nu au fost înregistrate încă precipitaţii sub formă de ninsoare. A fost emisă doar o factură pentru stocurile iniţiale de materiale în valoare de 269.080 lei, reprezentând contravaloarea a 1000 de tone de sare şi 100 de tone de clorură de magneziu.

 

Ultima oră

Comentariul meu