gazul a pierdut cu 5-3 în giulești, după ce a condus cu 2-0. medieșenii au fost dezavantajați de arbitraj!

gazul a pierdut cu 5-3 în giulești, după ce a condus cu 2-0. medieșenii au fost dezavantajați de arbitraj!Gazul a condus cu 2-0 și a egalat la 3-3 în minutul 80, dar până la urmă a capotat cu 5-3, la capătul unui meci în care centralul Kovacs a acordat ușor un penalty Rapidului și a validat și un gol din off-side și la care mingea nu a depășit linia porții.

E minutul 35 şi Rapid agonizează într-un meci neverosimil. Gazul are 2-0 şi a pus stăpânire pe joc. Două contraatacuri ucigătoare, pe trasee desenate cu rigla de matematicianul Pustai transformaseră frigul în fior pe Giuleşti. În jocul trupei lui Lucescu nu se lega nimic, ceaţa fiind cuvântul definitoriu pentru evoluţia giuleştenilor. De nicăieri, Pancu inventează un gol fabulos-foarfecă laterală după ce şi-a oprit mingea cu capul- şi readuce Rapidul în joc. A fost momentul care a tăiat calculele Mediaşului, scoţându-i din grafic.

Soarta partidei balansează cu 180 de grade şi Surdu scoate un penalty şi o eliminare. E minutul 45, e 2-2 şi galeria cântă: „Ăsta e Rapidul din Giuleşti, iubeşte-l şi-ai să-nebuneşti”. Pauza amână semnarea sentinţei, dar la fix un sfert de oră de la reluarea jocului, Teixeira pendulează în mijlocul careului pentru 3-2. La ultimul Rapid-Gaz fusese la fel. Cu oaspeţii conducând, cu răsturnări de scor şi cu Şumudică dându-i un pupic lui Teo Crăciunescu.

Marcos Antonio din ofsaid
Dar nu se termină aşa. Ar fi fost prea simplu. Rapid se joacă şi în loc să facă 4-2 lasă Gazului posibilitatea de a egala cu 10 minute inainte de final. Bozovic îl pune jos în careu pe Avram, centralul arată punctul cu var, iar Bawab fructifică. La 3-3 stadionul amuteste, dar Pancu ia mingea pentru o lovitura liberă, la capatul careia mingea nu ajunge în plasă, dar trece de linia poriţii după aprecierea lui Kovacs. Discutabil, la fel ca şi pozitia lui Marcos Antonio. Şi tot nu s-a terminat. Pancu îl vede ieşit pe Vâtcă şi cu un lob închide tabela: 5-3.

Acum îmbrăţişările le merită Pancu, în primul rând. Rapid a intrat pe vârfuri un joc pe care l-au considerat câştigat numai prin simpla prezenţă. Adevărul că forţa aceasta de grup le conferă giuleştenilor o încredere teribilă. Nu e uşor să revii de la 0-2, în faţa unei echipe mature şi pusă în teren de un tehnician cum este Cristi Pustai. Lăudabilă atitudinea Gazului faţă de fotbal şi faptul că şi în 10 au pus probleme serioase. Un meci frumos pe oi vreme urâtă şi rea, în care cu toţii am uitat de arestări şi DNA.

Ultima oră

Comentariul meu