mike godoroja & blue spirit blues archology, sâmbătă la imperium

mike godoroja & blue spirit blues archology, sâmbătă la imperiumSambata, 19 noiembrie, sunteţi aşteptaţi la Imperium sa il descoperiti pe Mike Godoroja, unul dintre ultimii promotori ai bluesului romanesc. Incepand cu ora 22:00 probabil cel mai bun om de blues din Romania va fi prezent cu un super spectacol.

Pentru multi, muzica blues poate fi mai putin interesanta decat alte genuri si poate, in forma sa incipienta, sa nu fie destul de atragatoare pentru publicul larg. Trebuie insa sa tinem cont ca muzica blues a pus practic bazele multor genuri actuale si a dat lumii mari muzicieni.

A venit vremea sa ne intoarcem la radacini, a sosit timpul sa privim spre timpurile de inceput ale blues‐ului care a provocat o revolutie in muzica secolului XX . Tot ceea ce inseamna astazi jazz, soul, funk, rock’n’roll , etc sunt rezultatul aparitiei acestei “muzici” care a pus accentual pe BALANS RITMIC ! Acum e momentul sa privim spre originile unei arte care a marcat toata muzica cu tobe si ghitare : BLUES‐ul !

Un spectacol unic prin aducerea la rampa a vibratiilor blues‐ului de inceput, a sound‐ului arhaic acustic de kazoo , ghitara slide si voce. Legendele mari ale blues‐ului clasic vor reinvia mai actuale, mai expresive si mai emotionante ca niciodata: Muddy Waters, Willie Dixon, Robert Johnson, James Cotton, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson, Howlin Wolf si multi altii .

Un concert prin care publicul patrunde in povestea BLUES‐ului intr‐un spectacol care pune accentual pe emotie si expresie sufleteasca in primul rand si mai apoi pe cercetarea cu ochii mintii a ceea ce a devenit astazi acest atat de indragit gen musical.

Mike Godoroja comunica pe scena o emotie personala in contextul unei idei de spectacol concept si nu doar a unui concert. O seara cu Mike Godoroja & Blue Spirit sta sub semnul magiei. Mike nu numai canta blues‐ul, ci il si “povesteste” intr‐un scenariu asemanator unei piese de teatrul in care fiecare spectator devine un personaj, iar muzica un “instrument” divin.

Dupa experienta cu Balkanic Zeppelin, tot mai multi cronicari au descoperit un nou Mike, a carui partitura vocala comporta un nivel ridicat de dificultate in piesele dinamice, dar mai ales in emotionantele balade. Niciodata un concert cu Mike Godoroja & Blue Spirit nu va fi la fel cu cel precedent. Fiecare spectacol este o experienta cu o doza importanta de spontaneitate in care se traieste clipa!

Formatia sa este rodul unei munci de echipa extrem de serioase, imbinata cu o mare pasiune si dragoste pentru blues. Publicul il considera un artist a carui charisma vine din IUBIREA SINCERA fata de blues si jazz , un adevaratul reprezentant al bluesului de fuziune cu specific romanesc, prin abordarea inedita a repertoriului si prin dinamica show‐urilor sale. Experienta sa scenica de mai bine de 13 ani se completeaza cu intalnirile istorice cu RAY CHARLES, CHICK COREA, JIMMY SMITH, JAMES BROWN etc.

Un foarte cunoscut producator de televiziune si realizator de emisiuni radio, a pus bazele trupei in 1997. A fost pentru 12 ani producatorul grupului IRIS iar de o buna perioada de timp este producatorul muzical al popularei soprane FELICIA FILIP .

Sambata, 19 noiembrie, sunteţi aşteptaţi la Imperium sa il descoperiti pe Mike Godoroja, unul dintre ultimii promotori ai bluesului romanesc. Incepand cu ora 22:00 probabil cel mai bun om de blues din Romania va fi prezent cu un super spectacol. Biletele vor costa 20 RON !

 

Ultima oră

Comentariul meu