Helge Fleischer va fi înmormântat la Biserica Evanghelică Turnişor. Cititorii au transmis mesaje emoționante familiei

Helge Fleischer va fi înmormântat la Biserica Evanghelică Turnişor. Cititorii au transmis mesaje emoționante familieiFuneraliile vor avea loc duminică la ora 13.00 la Biserica Evanghelică Turnişor. Helge Fleischer a decedat joi la o clinică de specialitate din Viena, răpus fiind de cancer, boală care l-a măcinat în ultimii ani. Cititorii Ora de Sibiu deplâng pierderea suferită de întreaga comunitate sibiană.

 Iată câteva mesaje postate de cititorii Ora de Sibiu în memoria lui Helge:

Rațiu – ” Alina sincere condoleante, D-zeu sa-ti dea putere sa’i cresti copilul frumus. Sa-ti ramana doar amintirile frumoase. Dumnezeu sa-l odihneasca”.

 Vecinii familiei Fleischer – ” Acesta fulgeratoare disparitie a unuia dintre “cei buni” de pe pamant ne–a lasat fara cuvinte si ne pare foarte rau de plecarea lui Helghe,dar in sufletele noastre va ramane ceva frumos asa cum cita si el in august.
Dumnezeu sa–l ierte si sa dea multa putere parintilor si familiei sa mearga mai departe!”

 Coziana – ” Nu imi vine sa cred. Un om deosebit. Domnul sa il odihneasca.”

 Crisitiana Truțescu – ” tragic! nu-mi vine sa cred! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”

 Cristina Voicu – ”Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!”

 Bercea Cornelius Victor – ” Dumnezeu sa-l odihneasca! Sasii din Sibiu sunt tot mai putin numerosi, in special cei tineri. Regretabil…”

 PNL Gorj – ” Dumnezeu sa-l odihneasca! :(”

 Tiberiu Toader – ” Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!”

 Sebastian David – ” Tragic. Dumnezeu să-l odihnească!”

 Răpus de o boală nemiloasă

Helge Fleischer, subsecretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi fost consilier local al Sibiului, s-a stins din viaţă la 17 noiembrie, la doar 33 de ani, într-o clinică din Viena/ Austria, răpus de o boală incurabilă. Unul dintre cei mai prezenţi reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România în viaţa publică, Fleischer a fost cel mai tânăr consilier local de după alegerile din 2008, iar în anul 2010 a fost numit subsecretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice. A fost absolvent al Departamentului de Filosofie în limba germană a Faculăţii de Istorie şi Filosofie al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, bursier al Universităţii “Julius Maximilian” din Würzburg/ Germania, consilier al ministrului pentru Afaceri Europene şi diplomat acreditat în faţa autorităţilor germane ca secretar al Ministerului Integrării Europene. Amintim că, Helge Fleischer a vizitat municipiul Reşiţa în luna iulie a acestui an la invitaţia Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.

Ultima oră

Comentariul meu