foto: can can

foto: can canIntr-un atelier de sticlarie din Sibiu se lucreaza in aceste zile la cele mai moderne – si scumpe – globuri. E vorba de adevarate bijuterii, foarte mari, pictate manual, in culori vesele. Un astfel de ornament costa si 250 de euro!

Globurile sibianului Ion Tamaian sunt cunoscute atat la noi, cat si peste hotare, o serie ajungand in urma cu un an si la Casa Alba! Acum, un set decorat cu foita de aur este pregatit pentru liderul liberal Crin Antonescu. Galbenul este in ton cu tendintele de anul acesta, spune artistul, precizand ca se poarta globurile retro. Surpriza pentru Craciunul 2011 sunt globurile foarte mari, cu diametrul de 25 de centimetri, pictate manual, in culori foarte vesele. Toate sunt piese unicat. Cele mai valoroase globuri sunt decorate cu foita de aur si argint, motiv pentru care preturile sunt pe masura: o bucata ajunge chiar si la 250 de euro.

 Piese de sah aurite pentru Barack Obama
Ion Tamaian a pregatit un cadou special pentru presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama: un set de piese de sah acoperite cu folie de aur, modelate in sticla. In fiecare an, din atelierul din Sibiu pleaca spre America o serie de decoratii, care se vand la licitatii cu opere de arta organizate in direct de mai multe televiziuni. sursa: Can Can

Ultima oră

Comentariul meu