muzică de cameră și jazz la a doua ediție a întâlnirilor iconarts sibiu

muzică de cameră și jazz la a doua ediție a întâlnirilor iconarts sibiuAcademia Icon Arts revine în fața publicului sibian la mai puțin de patru luni de la închiderea cursurilor de vară cu o serie de evenimente grupate sugestiv ”Întâlnirile Icon Arts” Sibiu. Aflată la a II-a ediție, manifestarea aduce în fața publicului sibian două seri de muzică și o expoziție de fotografie în 18 și 19 noiembrie, la Teatrul Gong.

Prima seară este rezervată ritmurilor de jazz puse în scenă de tânărul jazzman sibian Mircea Mutulescu împreună cu Trio-ul ce-i poartă numele. Mircea Mutulescu s-a născut în Sibiu, absolvent al Academiei de Muzica ”Gh. Dima” din Cluj-Napoca la clasa Prof.Univ.Dr. Aurel Marc, și este în prezent student la Masterat în cadrul U.N.M.B. la clasa de oboi a Conf.Univ.Dr.Florenel Ionoaia. Legatura sa cu jazzul s-a aprofundat în anul 1999 când a fost fondat grupul vocal ”Harmony” din Sibiu, condus de Prof. Constantin Iridon, octet cu care a câștigat numeroase premii printre care și ”Galele Studențești de Jazz” Sibiu, ediția 2007. Grupul vocal ”Harmony” a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate precum Germania, Cehia, Portugalia, Austria. ”Mircea Mutulescu Trio” (Mircea Mutulescu-voce , Ciprian Pop-chitară , Daniel Dumitrana-contrabass) s-a format în vara anului 2011 în cadrul celei de-a 9-a ediții a cursurilor de vara ”Icon Arts” Sibiu/Cisnădioara la secția de jazz a prof.Mircea Tiberian, Luiza Zan și Sorin Romanescu.
Cea de- doua seară va sta sub semnul muzicii de cameră printr-un recital susținut de Cvartetul EUFONIA (Cluj-Napoca). Cvartetul, format din Rareş Munthiu (vioară), Remus Gaşpar (vioară), Mihai Oşvat (violă), și Mihai Barbul (violoncel), toți masteranzi ai Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, la clasa Prof. Grigore Botar și Nicuşor Silaghi, a luat ființă în anul 2009 câștigând între timp o serie de premii naționale.

Pe parcursul manifestării, foaierul Teatrului Gong va fi transformat într-o veritabilă expoziție foto cu lucrări selectate din portofoliul studenților Academiei de vară IconArts, de la clasa artistului Cornel Lazia.

 

Ultima oră

Comentariul meu