Sibienii sunt invitaţi la mişcare de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului

Sibienii sunt invitaţi la mişcare de Ziua Mondială de Combatere a DiabetuluiCampania promovează adoptarea unui comportament preventiv faţă de diabet şi complicaţiile acestuia prin mişcare regulată. Aproximativ 1.000 de pacienţi din 15 centre de diabet din toată ţara printre care şi Sibiu vor fi implicaţi în campanile.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, aniversată anual pe 14 noiembrie în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet, Grupul Sanofi lansează astăzi campania “Câştigă pas cu pas – Împreună ajungem mai departe”. Campania promovează practicarea de exerciţii fizice regulate ca metodă dovedită de prevenţie a diabetului şi a complicaţiilor acestuia. În acest sens, Sanofi invită oamenii să alerge, să danseze, să înoate. Pe scurt, să facă activitate fizică şi să-şi înregistreze rezultatele pe www.castigapascupas.ro. Toate distanţele înregistrate vor fi adunate într-un total general la nivel mondial, ilustrând modul în care mişcarea poate contribui în mod pozitiv în managementul glicemiei.

În România, campania „Câştigă pas cu pas” este structurată în două etape, complementare şi concomitente, implicând atât pacienţii cu diabet, cât şi publicul larg. Prima etapă se va desfăşura  în 15 centre de diabet din 14 oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea şi Vaslui. În fiecare dintre aceste centre, pacienţii cu diabet, selectaţi de medici pe baza riscului ridicat de a dezvolta complicaţii, vor primi pedometre puse la dispoziţie de compania Sanofi. Timp de o săptămână, cei aproximativ 1.000 de pacienţi vor putea să-şi contorizeze cu ajutorul pedometrelor activităţile fizice. Îşi vor calcula paşii şi/sau kilometrii parcurşi, raportând medicilor rezultatele la sfârşitul săptămânii şi înregistrându-le ulterior pe site-ul campaniei www.castigapascupas.ro.

În judeţul Sibiu, aproximativ 18.000 de persoane suferă în prezent de diabet zaharat, dintre care 34 sunt copii. Numărul pacienţilor în mediul urban este de patru ori mai mare decât cel din mediul rural. Anul trecut, au fost nou diagnosticate cu diabet 644 de persoane. Majoritatea pacienţilor nu percep mişcarea drept indicaţie terapeutică în managementul diabetului.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică