iohannis despre arestarea primarului din cluj: este o acţiune foarte neobişnuită a dna

iohannis despre arestarea primarului din cluj: este o acţiune foarte neobişnuită a dnaPrimarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis s-a declarat joi surprins de arestarea primarului oraşului Cluj-Napoca, reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că a luat mită 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.

” Este o acţiune foarte neobişnuită a DNA-ului să se îndrepte împotriva unui primar de oraş mare, un primar al partidului de guvernământ. Da, mă surprinde (arestarea n.r.)”, a spus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta declara anul trecut, că nu se simte ”vânat” de niciun organ de anchetă, iar cazurile primarilor cercetaţi sau arestaţi pentru diferite fapte de corupţie nu îl îngrijorează.

”Nu cred că este vorba despre o campanie politică împotriva primarilor, însă nu cred nici în eficienţa DNA de a combate corupţia la nivel înalt. Toată lumea vrea să combatem corupţia. Concluzia mea este că, până acum cel puţin, rezultatele obţinute de DNA în combaterea corupţiei la nivel înalt sunt mai degrabă subţiri”, preciza în 2010 Iohannis.

Primarul sibian s-a judecat în 2010 cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), la Curtea de Apel de la Alba Iulia. Iohannis nu a fost de acord cu concluzia la care a ajuns ANI în luna ianuarie a aceluiaşi an, când această instituţie a constatat faptul că primarul Sibiului s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 – 18 mai 2004, întrucât a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale.AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu