ei vor să bată dinamo! "ansamblul folcloric" voinţa sibiu

ei vor să bată dinamo! "ansamblul folcloric" voinţa sibiuVoinţa Sibiu e o echipă cu o poveste rar întâlnită în fotbal. A trecut în vară de la agonie la extaz, din pragul desfiinţării în „focurile” Ligii I, unde se descurcă de minune.

Nici membrii echipei nu se lasă mai prejos. Pasiunea antrenorului Pelici pentru cântecul popular e bine cunoscută, iar jucătorii i-o împărtăşesc. Golgeterul echipei, Iulian Popa, cel ce a adus prin golurile sale două din cele trei victorii pe care le-a înregistrat până acum are şi el ca hobby folclorul, şi mai precis dansurile populare.
„Cel mai mult îmi plac muzica şi dansul. Dansuri populare am practicat cu 11 ani în urmă, înainte de a juca fotbal profesionist, împreună cu actuala mea soţie cu care sunt căsătorit de un an. La echipă, domnul Pelici cântă, eu dansez. Cea mai importantă pentru mine e familia, îmi place să îmi petrec timpul liber cu ea şi să îmi amintesc câteodată de perioada când practicam dansuri. Pe lângă asta, îmi place să citesc câte o carte”, spune Popa.

„Voinţa e un miracol”
Popa nu ratează nicio ocazie să îşi elogieze echipa şi antrenorul, despre care spune că e cel mai bun. În acelaşi timp, fotbalistul de 27 de ani zice că nu ar da Voinţa pe vreo altă echipă, deoarece se simte în largul său la Sibiu, unde a marcat 3 goluri în acest sezon.
„E un miracol ce s-a întâmplat la Voinţa. Am fost în pragul desfiinţări, dar am sperat până la capăt şi a meritat. Domnul Pelici are cel mai mare merit pentru ce se întâmplă aici. Lui îi dedic fiecare gol, fiecare prestaţie. Dacă am fi pe acelaşi loc 13 şi la sfârşitul sezonului ar fi super! Orice jucător vrea să spună la sfârşitul carierei că a jucat la o echipă mare, ca familia şi prietenii să se mândrească cu el. Eu mă simt foarte bine la Voinţa, e excelent şi pentru mine şi pentru familia mea”, exclamă mijlocaşul.

„Să dea Dumnezeu să ne obişnuim cu victoriile!”

Victoria cu Braşovul lui Şumudică i-a propulsat pe sibieni pe poziţia a 13-a, la 4 puncte de zona retrogradării şi le-a dat aripi pentru următoarele meciuri. Până în iarnă, Voinţa le va întâlni pe rând pe Dinamo, CFR, U Cluj, Mioveni şi Steaua. Popa nu se teme însă de aceste partide, mizând pe moralul bun al său şi al colegilor săi.
„Suntem mai liniştiţi după victoria cu Braşov, ne-am îndepărtat puţin de zona retrogradării. La meciul acesta ne-a ieşit totul perfect. Să dea Dumnezeu să ne obişnuim cu victoriile! Vine o serie infernală de meciuri, dar sunt încrezător. Îmi aduce aminte de seria Oţelul-Rapid-Vaslui, în care, din păcate, nu am reuşit să înscriem ori să scoatem vreun punct, dar sper ca lucrurile să stea diferit acum”, încheie Iulian. sursa: prosport.ro

7 goluri a înscris Popa în sezonul trecut pentru Voinţa, fiind declarat cel mai bun jucător al seriei de Vest din Liga a II-a.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu